Így 50 év múlva is megmutathatod az unokáknak!

Az első lépések megtétele, a legfontosabb igenek elhangzása, az aranylakodalom megünneplése. Csupa-csupa olyan esemény az életünkben, amiket gyermekeinknek, unokáinknak és az utánuk felnövekvő generációknak is szeretnénk megmutatni. A digitálisan tárolt tartalmaknak köszönhetően manapság ez már nem tűnik lehetetlen küldetésnek. Igen ám, de mit lehet olyankor tenni, ha a féltve őrzött kincseinket VHS kazetták őrzik?

A 80-as évek elejétől szépen lassan minden háztartásban megjelentek a videokazetták- és lejátszók, majd egyre elterjedtebbé és elérhetőbbé váltak a felvételek rögzítéséhez szükséges kamerák is. Természetessé vált, hogy minden családban akad valaki, aki fel tudja venni a fontos eseményeket, ennek köszönhetően pedig a 90-es évek környékén már roskadozva álltak a polcokon a megismételhetetlen történéseket konzerváló fekete adattárolók.

Változnak a dolgok…

A technika robbanásszerű fejlődésének köszönhetően a kazettákat hamar felváltották a CD- DVD- és BlueRay lemezek, így nem csak a VHS-ek, hanem a mágnesszalagra rögzítő kamerák- és lejátszók is egyre inkább kiszorultak a piacról. Ez a folyamat egészen odáig vezetett, hogy 2016-ban végleg leállították az elavultnak számító adathordozó gyártását, mi pedig itt maradtunk rengetek fekete dobozkával, és a rajtuk bujkáló családi kincsekkel.

Mi tévő legyek?

A VHS kazettákkal két nagy bibi van: ahogy telnek az évek, egyre nehezebb dolgod lesz, ha eszközt szeretnél találni a felvételek lejátszásához, ami pedig még az előzőnél is nagyobb gond, hogy a tartalmak kép- és hangminősége rohamos ütemben romolhat. A mágnesszalagokra ugyanis nem csak a videólejátszó szerkezet, hanem az idő múlása is negatívan hat.

A Te polcaidon is szívmelengető emlékeket őrző mágnesszalagok sorakoznak? Ne mondj le ezekről a felvételekről, megmentheted őket! Az Easycap USB video digitalizáló adapter segítségével szembeszállhatsz az amortizációval.

A kütyüvel könnyedén csatlakozhatsz a számítógépedhez és a videólejátszódhoz, így néhány perc alatt már a monitorodon keresztül tekintheted meg a rég nem látott mozgóképeket. CD, DVD, merevlemez, pendrive? A digitalizáció után ott tárolhatod a családi felvételeket, ahol csak szeretnéd. A minőség romlása miatt pedig soha többé nem kell, hogy fájjon a fejed.

Szabadítsd ki az emlékeket a mágnesszalagok börtönéből, és tedd őket örök életűvé az Easycap USB videó digitalizáló adapter segítségével!