Idegesítő és egészségtelen – Számolj le a horkolással!

Egy párkapcsolatban az egyik leggyakoribb vitaforrás egy olyan jelenség, amiről egyik fél sem tehet. A horkolás ugyanis bárkinél, bármikor és számtalan okból jelentkezhet, ráadásul anélkül, hogy a hangorkánt előidéző személy tudatában lenne vagy befolyásolni tudná a cselekedetét. Nálatok sem zavartalanok az éjszakák? Most lehetőségetek van kiiktatni a zaj forrását!

Gondoltad volna, hogy Magyarországon minden második felnőttet érint a horkolás? A témát vizsgáló kutatás eredményei arra is rávilágítottak, hogy a kor előrehaladtával nő a kialakulásának az esélye, de a túlsúly és a dohányzás is negatív hatást gyakorolhat az alvás minőségére – már csak emiatt is érdemes tehát felhagyni a káros szokásokkal!

Ha horkol az ember, sokkal többről van szó néhány álmatlan éjszakánál. A hangos lélegzetvételek ugyanis a lakótársak idegrendszere mellett a horkoló személy egészségi állapotát is veszélyeztethetik, ezért mindenkinek fontos megértenie, hogy nem szabad néhány füldugóval elfedni a problémát.

Miért keletkezik az idegesítő hang?

Dióhéjban a lényeg: ébrenlét alatt a felső légút izmai feszesek, elalvás után viszont részben ellazulnak, ennek következtében pedig a garat összeszűkül. A légáramlás megremegteti az elernyedt garatot, és ezért alakul ki az a bizonyos idegtépő hang, amitől a közelben lévő emberek a falra tudnának mászni. Most azonban elérkezett az idő, hogy leszámoljatok vele!

Figyelmeztet, hogy elkezdődött

A horkoló személy bökdösésénél és szólongatásánál létezik egy sokkal hatékonyabb megoldás. A horkolásgátló óra ugyanis boldogan átveszi ezt a feladatot, és azonnal figyelmezteti a zaj forrását, ha elhangzik az első horkantás.

A kütyüben elhelyezett bioszenzor érzékeli, amikor megkezdődik a zajos légvétel, és egy enyhe impulzus kibocsátásával alvási helyzetének megváltoztatására készteti a horkoló személyt – anélkül, hogy felébresztené. A figyelmeztetés következtében a torokban lévő izmok feszültsége is megnő, így a kiáramló levegőnek sincs esélye morajlást előidézni.

Mindent megadnátok egy zajmentes és nyugodt éjszakáért? A horkolásgátló óra felcsatolásával ezt könnyedén elérhetitek. Csak hajtsátok álomra a fejeteket, a kütyü pedig majd végzi a dolgát, ha szükségét érzi.