Hűsölsz a hőségben? Ne csak magadra gondolj!

A tikkasztó melegben feszültebbek vagyunk, nehezebben tudunk koncentrálni a munkahelyen, és általában minden nehezebben megy, amikor patakokban folyik rólunk a víz. A megoldást ilyenkor a légkondicionáló vagy a ventilátor bekapcsolása jelenti, ami néhány másodperccel később már szolgáltatja is a felfrissülést hozó hűvös levegőt. De mi a helyzet azokkal az otthon maradt kiskedvencekkel, akik a lakásunk négy fala között vagy a kinti kánikulában kénytelenek elviselni a perzselő forróságot?

Az emberektől eltérően a kutyák nem izzadnak, hanem lihegéssel tudják csökkenteni testhőmérsékletüket. Szervezetük gyorsabban felmelegszik, ezért már alacsonyabb hőhatás is káros lehet rájuk nézve. Nem megfelelő körülmények között sajnos könnyedén hőgutát kaphatnak, ami azonnali ellátás nélkül akár végzetes is lehet!

Kutya meleg van! Segíts neki!

Az elviselhetetlen forróságban vannak alapvető szabályok, amiket be kell tartanod, hogy kiskedvenced biztonságban tudd:

1. Gondoskodj róla, hogy mindig friss és hűvös ivóvize legyen!
2. Amennyiben nem áll módodban beengedni a lakásba, biztosíts számára árnyékos helyet!
3. Figyelj rá, hogy ne a legnaposabb órákra tervezd a hosszú sétákat és a kimerítő mozgásformákat!
4. Gondoskodj hűvös fekvőhelyről (a puha ruhák és párnák nem ideálisak ebből a szempontból)!

A folyamatos folyadékpótlás, az árnyékos környezet megteremtése és a sétáltatás időpontjának megválasztása mindössze egy kis odafigyelést igényel, a tökéletes fekhely megtalálása azonban kihívást jelenthet.

Hálát fog tükrözni a tekintete!

A Te kisállatodnak is megvan a kedvenc fekhelye, de az nem ideális arra, hogy a nagy melegben hűsölést biztosítson a számára? Mutatunk valamit, ami mágnesként fogja vonzani négylábú barátodat a tikkasztó hőségben!

A hűsítő kisállat matrac egy mesterien megtervezett fekhely. A hűsítógélnek köszönhetően folyamatosan hideg áramlatokat küld kutyád felé, így egész nap üdítően friss érzés járhatja át felhevült testét. A matrac antiszeptikus és antibakteriális anyaga véd a fertőzésekkel szemben, vízálló borításának hála pedig bármilyen felületen – benti és szabadtéri terepen is – tökéletesen alkalmazható.

A rekkenő hőségben felejtsd el a plédeket és a különböző anyagdarabokat, amik csak az izzasztó meleget verik vissza! Biztosíts kiskedvenced számára olyan fekhelyet, ami nem csak kényelmes, hanem az egészségét is szolgálja!