Hogyan készíts isteni finom amerikai palacsintát 5 lépésben?

Nem tudom, te hogy vagy vele, én imádom nézni az amerikai filmekben, ahogy juharsziruppal leöntött palacsintát reggeliznek. Hovatovább ez lett a kedvencem, és mostanra már elkészíteni is imádom. Merthogy olyan egyszerű, mint a karikacsapás:

  1. 20 dkg lisztet, egy csomag sütőport, csipet sót, cukrot, 3 dl tejet, 1 tojást és 5 dkg vajat előkészítek.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverem egy tálban, majd simára keverem először a tejjel, aztán a tojással, végül az olvasztott vajjal.
  3. Felforrósítom a csöpp olajjal vagy vajjal kikent serpenyőt.
  4. Belerakom a teflonba a szilikon palacsintasütőt, a sűrű palacsintatésztát pedig a lyukakba öntöm.
  5. Megfogom a sütőforma füleit és könnyedén megfordítom, így a tészta másik oldala is gyönyörű arany barnára sül.

Aztán az egész család összeül, és jóízűen megesszük a kívánatos, egyforma méretű, fantasztikusan finom és laktató palacsintákat. Én juharsziruppal, a férjem mogyorókrémmel, a gyerekek meg lekvárral vagy mézzel imádják.

Néha, amikor kísérletezős kedvem van, alma darabkákat, vagy aszalt gyümölcsöt is keverek a tésztába. Szerencsére ezzel nem lehet mellélőni: a palacsinták íze mindig finom, a szuper sütőformám miatt pedig a kinézetük és a méretük is ugyanaz.

Elárulok még egy titkot: mi nemcsak reggelire, hanem néha uzsonnára, vagy vacsorára is ezt esszük. 20 perc alatt kész, és mindenki elégedett vele. Így könnyű jóllakatnom a családot.

https://kutyubazar.hu/18476-szilikon-tojas-es-palacsintasuto-forma.html