Hogyan készíts gusztusos töltött káposztát egyszerűen?

Emlékeimben a mamám által készített töltött káposzta darabkák illatosak, fűszeresek, és imádni valóan finomak voltak. Máig látom a szemeim előtt, ahogy egymás mellett sorakoznak a lábasban az egyforma hosszúkás gombóckák. Mindig csodáltam, hogyan sikerül őket ugyanolyan méretűre formálnia. Én akárhogy próbálkoztam, nem tudtam leutánozni az ő káposztáit. Az egyik kisebb, a másik nagyobb lett, a kinézetük még csak meg sem közelítette a mamámét.

Később a gyerekeimmel rákaptunk a töltött szőlőlevélre. Imádjuk, ahogy a sarki görög boltban kapható töltött levelek egymáshoz simulnak. Aztán csak esszük, és élvezzük, ahogy az apró falatkák szétolvadnak a szánkban. Egyszer megpróbáltam otthon is elkészíteni. Hát…. az eredmény siralmas lett. Szétnyíló levelek, kihulló töltelék, a konyha szanaszét, mindenütt levél darabkák.

Egy idő után le is tettem arról, hogy magam készítsem el ezeket a finomságokat. Aztán rátaláltam a töltött káposzta készítő gépre. Mondhatni az egész életünk megváltozott azóta. Szinte hetente készítek itthon vagy töltött káposztát, vagy töltött szőlőlevelet, méghozzá úgy, hogy minden egyes darab tökéletesen néz ki, és pontosan ugyanakkora, mint a másik.

Nem vagyok egy nagy konyha-tündér, így ez a gép megváltás számomra. Gyerekjáték a főzés és az előkészítés vele. Csak ráteszem a gépre a levelet, rápottyantok egy kanál tölteléket, előretolom a fogantyút, és sitty-sutty, kész is az összetekert töltött csoda.

A videóból te magad is megláthatod, hogy kevés ennél egyszerűbb találmány létezik.

Ami pedig a legremekebb: olyan egyszerű a főzés, hogy a gyerekek is szívesen besegítenek, így egészen biztos lehetek benne, hogy ők ugyanolyan finom falatokat fognak majd készíteni a családjuknak, mint amilyeneket most én készítek nekik.