Hogyan apríts villámgyorsan zöldségeket?

Mit szólnál hozzá, ha mostantól nem kéne vágódeszkát használnod? Az előkészítésre sem kellene elkülönítened helyet a tálalópulton, és azt is megúsznád, hogy a konyha különböző részein kelljen keresgélned a szanaszét gurult zöldségdarabkákat.

Mehet a levesbe

A zöldségvágó olló egy olyan fantasztikus találmány, amivel egyenesen a főzőedénybe vagy a salátástálba tudod aprítani a hozzávalókat. Egy kicsit a vágódeszka és a kés ötvözete, mégis úgy működik, mint egy olló, amit egyik kezeddel használhatsz, míg a másikkal a zöldséget tartod.

Ezzel a hasznos kis szerkezettel megspórolod az előkészítés, vágódeszka súrolás és egyéb utólagos takarítás munkálatait, plusz egy olyan éles késhez jutsz, amivel gyerekjáték a szeletelés. Időt, energiát nyersz, amit saját magadra, vagy szeretteidre fordíthatsz.

Apró kockák egyetlen mozdulattal

Ha pedig még bravúrosabban akarod elkészíteni kedvenc ételeidet, ott van kiváló segítségnek a multifunkciós szeletelő. Salátákhoz tökéletesen apró kockákat tudsz varázsolni, finom falatokhoz hasábokra vághatod az uborkát, répát, de akár gerezdeket is készíthetsz a zöldségekből és gyümölcsökből.

Pillanatok alatt készen lehetsz mindenféle nemszeretem tevékenységgel. A hagymaaprítás például kifejezetten örömtelivé válik, mert a darabok ezentúl közvetlenül a szeletelőhöz tartozó zárt műanyag dobozba kerülnek, anélkül, hogy megkönnyeztetnének.

A dolgod mindössze annyi, hogy a megfelelő pengét elhelyezd a szeletelő dobozkára, rátedd a zöldséget vagy a gyümölcsöt, majd egy mozdulattal lenyomd a védőtetőt.

Te is megkívántál egy kis egészséges ropogtatnivalót? Irány a konyha!