Hasznos Kütyük utazáshoz

Lassan itt a nyár, ami egyet jelent azzal, hogy vészesen közeleg a nyaraló szezon.

Kicsit vicces belegondolni, hogy az év legjobb időszaka, ami elvileg arra lett kitalálva, hogy kipihenjük magunkat és újult erővel térjünk vissza a szürke hétköznapokba, valójában még több stresszt okoz számunkra. Első körben kiválasztani az ideális nyaralóhelyet, ami mindenkinek megfelel árban, kényelemben és távolságban, majd jöhet a vacillálás, hogy hogy utazzunk oda. Mindezek után pedig – ha eddig még nem húztuk volna fel magunkat eléggé – jöhet a pakolás, ami már önmagában egy idegpróbáló tevékenység.

Senki nem szeret pakolni. Legalábbis én még ilyen emberrel nem találkoztam. Kiválasztani a ruhákat, hogy mire lesz szükségünk még hagyján, de aztán ezeket belezsúfolni egy pöttöm méretű kofferba? Lehetetlenség. És hiába vesz az ember minél nagyobb bőröndöt, akkor sem fog többnek tűnni a hely. A legideálisabb talán az lenne, ha az egész ruhásszekrényünket berakhatnánk a csomagtartóba és már indulhatnánk is.

Na, hát ez nem igen kivitelezhető megoldás, de helyette van jobb és életszerűbb megoldás, ami ha gyerekjátékká és szórakoztatóvá nem is teszi az utált pakolgatást, de gördülékenyebbé biztos, hogy minél hamarabb letudhassuk.

 

Bőrönd rendszerezők:

Valójában a bőröndökbe rengeteg minden belefér, csak ki kell használni a számunkra rendelkezésre álló teret – ami ugye nem könnyű.  Az összekészített pakolnivalók kupaca ugyanis egy óvatlan pillanatban hirtelen átláthatatlan káosszá változhat. Ha szeretnéd elkerülni a pakolólisták és elkallódott apróságok okozta stresszt, gondolkodj tematikusan. Ebben nagy segítségedre lehetnek a különböző bőröndrendszerező szettek.

Minden szett különböző méretű tárolókat tartalmaz, amelyekben kategóriák szerint helyezheted el a nyaraláshoz szükséges ruháidat, kozmetikumaidat, egyéb dolgaidat. Ráadásul az egész bőröndödet átláthatóvá teszik, így nem kell minden cuccodat egyesével kipakolnod, ha keresel valamit. Mert ugye ha mér olyan szépen összerendeztünk mindent otthon, nem akarjuk az első adandó alkalommal kiborítani az egészet, mert valamire szükségünk lesz. Elég a kiemelned a megfelelő tárolót, hogy azonnal, bosszantó és felesleges pakolászás nélkül megtaláld azt, amit keresel.

Bőröndöd méretének megfelelően találsz magadnak kicsi vagy akár nagy pakolószetteket is. A kisebbek jó választás lehet, ha rövidebb utazásra mész, még a nagyobb szett a hosszabb utakon nyújthatnak jó szolgálatot. Mindegyik több részből áll, kisebb-nagyobb méretű pakkokból. Így könnyedén elszeparálhatod a kozmetikai cuccaidat a ruháidtól és legalább azon sem kell aggódnod most már, hogy a fogkrémed önálló életre kell és szépen kidekorálja az összes ruhádat.

A családosokra is gondolván, extra nagy méretben is hozzájuthatsz.

Ha azonban úgy érzed, az utazásodhoz szükséges ruhaneműk és egyéb kellékek száma jócskán meghaladja akár a bőröndöd méretét is, akkor próbáld ki a vákuum tasakokat, melynek lényege, hogy a becsomagolt ruhák közül az összes levegőt kipréselve, szinte papírvékonnyá tudod tömöríteni a ruháidat. Így kompromisszumok nélkül vihetsz magaddal minden szükséges dolgot az utazásra.

Piperetáskák, neszeszerek:

Utazás során a legtöbb gondot a piperecuccok okozzák, így ha a ruhákat nem is szeretnénk kis szütyőkbe zárva tárolni, a neszesszerről nem érdemes lemondani, hiszen nem csak helytakarékosság szempontjából hasznosak, de legalább minden cuccunkat egy helyen tudhatunk, így  kevesebb esélye van, hogy valamit ott felejtünk.

Ezért is jó, ha olyan neszesszer mellett döntünk, aminek a feneketlen zsebek mellett akasztója is van, így csak be kell akasztanunk a fürdőszobánkba a szálláson és minden ott lesz egy karnyújtásnyira. Fontos szempont még, hogy vízálló anyagból készüljenek a  piperetáskák, hiszen így elkerülhető a bőrönd balesetek nagy része is, amit általában egy rosszul lezárt tusfürdő vagy sampon okoz.

Ékszerrendező:

A legtöbb hölgy szeret csinosan megjelenni, ez tény. Sokunkban azonban nagy kérdéseket vet fel, hogyan vigyük magunkkal kedvenc ékszereinket egy nyaralásra anélkül, hogy azokban kárt tennénk, netán kedvenc nyakláncaink, esetleg karkötőink egy csomóban végeznék. A felvázolt problémák könnyedén megelőzhetők egy kifejezetten ékszerek tárolására alkalmas rendszerezővel. Három különálló rekeszének segítségével akár kedvenc ékszer összeállításaidat is egyenként tárolhatod, ráadásul, a redősen kialakított fióknak hála, gyűrűid és fülbevalóid is stabil helyet kapnak.

Cipőtároló:

Ha hosszabb utazást tervezel, esetleg családdal utazol, biztosan felmerült már benned a kérdés, mi lenne a lábbelik elcsomagolásának legpraktikusabb módja. Bármennyire is szeretjük cipőinket, egyedi formáik miatt helytakarékos pakolásuk korántsem egyszerű feladat. Ebben a cipőtárolóban azonban minden darabot egyenként, kényelmesen elválasztva és átlátható formában vihetünk magunkkal. Helyhiány esetén akár külön táskaként is magunkkal vihetjük.

Neked mik a kedvenc bőröndpakolási praktikáid?