Ha gyógyszert szedsz, ez megkönnyíti az életed!

Általában próbáljuk elkerülni, hogy gyógyszereket kelljen bekapkodnunk a problémáink megoldására, vannak azonban olyan betegségek, amik kezelése során elengedhetetlen, hogy segítségül hívjuk a tablettákat. Ilyen esetekben egy dolgot nem szabad elfelejteni: mindig a kezelőorvos által előírt alkalmakkor, a megadott mennyiségben- és módon kell bevenni a készítményeket!

Amennyiben nem követjük a szakember utasításait, azzal akár az egészségünket is veszélyeztethetjük. Sajnos sokan fittyet hánynak az orvosok és a gyógyszerészek által kijelölt adagokra, vagy a leírásban szereplő információkra, és saját maguk, a tüneteik alakulásához mérten határozzák meg a szükséges mennyiséget. Ez nagyon felelőtlen cselekedet.

A másik veszélyes tényező a saját emlékezőképességünk. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban tapasztalhatjuk, hogy a memóriánk rakoncátlankodik. Ez rengeteg kellemetlenséget szülhet, főleg, ha olyan betegéggel kell együtt élnünk, aminek a kezeléséhez rendszeres gyógyszerszedésre szorulunk.

Soha többé nem felejted el bevenni a tablettákat!

A vizespalack gyógyszeradagolóval garantálja, hogy mindent és mindig akkor vegyél be, amikor arra valóban szüksége van a szervezetednek. Soha többé nem kell attól tartanod, hogy kifelejtesz egy adagot, vagy többet veszel be a kelleténél.

A kütyü oldalán egy 7 rekeszes tároló található, amibe hétfőtől vasárnapig az összes gyógyszeredet előre kiporciózhatod. Amennyiben üres az adott napi tégely, akkor már mindent bekaptál amire szükséged volt, ha azonban találsz benne bogyót, tudni fogod, hogy van még teendőd.

Mindig kéznél lesz a víz!

A másik gyakran előforduló probléma, hogy nincs nálad víz és pohár, amikor szükséged lenne rá a gyógyszerek bevételéhez. A tárolós palackkal többé ez sem jelenthet akadályt, hiszen mindig a közeledben lesz a szükséges folyadékmennyiség és ivóalkalmatosság.

Az egészséged érdekében a gyógyszerszedés szabályait mindig szem előtt kell tartanod! Amennyiben magas a vérnyomásod- vagy a koleszterinszinted, esetleg más betegségek miatt kell rendszeresen tablettákat szedned, a vizespalack gyógyszeradagolóval az egyik leghasznosabb segítőtársad lesz!