Ha a szemed már nem a régi…

Az öregedésre hajlamosak vagyunk betegségként tekinteni, pedig ugyanúgy az életünk része, mint az alvás vagy a táplálkozás. Az evés és a pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünket energiával töltsük fel, azt pedig kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy az évek múlásával szervezetünk „elhasználódik”. Fájdalmasabbá válnak a mozdulatok, az emlékezőképességünk kicsit megfakul, a látásunk pedig – bármennyire is próbálunk küzdeni ellene – előbb vagy utóbb romlani kezd.

A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. Általa érzékeljük leginkább a minket körülvevő világot. Nem csoda hát, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy látásunkat megóvjuk. Erre számos gyakorlat is létezik, valamint különböző segédeszközöket is igénybe vehetünk, ha nem szeretnénk megerőltetni a szemeinket.

Gyakorlatok, amiket érdemes kipróbálnod!

  • Ha gyakrabban pislogsz és enyhén megmasszírozod a szemeid környékét, azzal cserélődik a könnyfilm, javul a vérellátás, valamint a szem körüli izmok is ellazulnak.
  • Mozdulatlan fejtartással – csak a szemeiddel – nézz a fő tekintési irányokba (jobbra, fölfele, balra, majd lefele), majd pihentesd.
  • Vegyél magad elé egy képet vagy egy szöveget, és fokozatosan közelítsd majd távolítsd a szemeidtől. Ezzel az alkalmazkodáshoz szükséges izomrendszert mozgathatod meg.

Ezek a gyakorlatok természetesen nem gyógyítják meg a különböző szembetegségeket, de hozzájárulhatnak ahhoz, hogy látásod épségét minél tovább megőrizhesd!

Amikor gondot okoznak az apró betűk

Számodra is problémát jelent az apró betűk elolvasása vagy a tű befűzése? Akkor szükséged lesz rá, hogy felvedd a szemüveged. De mi van abban a helyzetben, ha nincs a közeledben a látásjavítód vagy az eddig használt dioptria már nem biztosít tökéletesen éles képet? Ilyenkor veheted óriási hasznát a LED-es asztali nagyítónak.

Csak helyezd le a kütyüt egy biztos helyre, és rakd mögé, amit nagyobban szeretnél látni. Eközben mindkét kezed szabad maradhat, így kötetlenül végezheted a dolgod: olvashatsz, befűzheted a cérnát, köthetsz, szemüveget javíthatsz, párosíthatod a puzzle darabokat vagy éppen rápillanthatsz a vacsorához szükséges receptre. Mivel a nagyító lapját 180 fokban elfordíthatod, így könnyedén megtalálhatod a számodra ideális pozíciót.

Nincs elegendő fény a szobában? Ez sem jelenthet akadályt! A beépített LED izzók biztosítják, hogy a legnagyobb sötétségben is gyerekjáték legyen az apró tárgyak és betűk kibogarászása.

Ha szükséged van egy praktikus segítőtársra, ami garantálja, hogy a megvilágítás és a betűk mérete ne okozhasson problémát, akkor a LED-es asztali nagyító a legjobb választás a számodra!