Gardróbrendezési tippek szezonváltásra

Lassan vége a nyárnak és beköszönt az ősz, ezzel együtt a hideg, hűvös esték és szeles nappalok, ami egyet jelent: a teljes ruhatár cseréjével! Ezután háttérbe szorulnak a lenge nyári ruhák és könnyed toppok, előkaparjuk a szekrény legmélyéről a vastag pulcsikat és kabátokat.

Nincs is hát ennél tökéletesebb alkalom, hogy végre neki essünk a gardróbunk kiszelektálásának és a ruháink rendberakásának. Igaz, a gardróbrendezés senkinek sem a kedvence, de ha rászánunk egy kis időt és energiát, sok helyet tudunk felszabadítani a szekrényünkben, így lesz hova tenni az újonnan beszerzett darabokat. Így már sokkal jobban hangzik, nem igaz?

Mindent egy helyre

Vagy legalábbis a közelbe. A praktikus gardróbszekrény kialakításának alapja, hogy lehetőleg mindent egy helyre tegyünk. Ne legyenek külön szobákba és lakásrészekbe elszórva a darabjaink, hiszen nagyon nehéz fejben tartani, hogy mit hova tettünk legutóbb.

Többfunkciós vállfák

Az nem a legjobb megoldás, ha túl sok ruhadarabot halmozunk fel egy vállfára, hiszen így könnyebben meggyűrődhetnek és keresgélésnél is csak megnehezíti a dolgunkat. Viszont érdemes olyan vállfákat beszerezni, amik direkt így lettek kialakítva, több ruha tárolására. Így nem csak az ingünket vagy zakónkat, de a hozzá passzoló szoknyánkat és nadrágunkat is egy helyre tudjuk tenni.

Felakasztható tárolók

A polconkénti szeparálás jó alternatíva lehet, de sokszor azzal kell szembesülnünk pakolászás közben, hogy sokkal több kategóriára tudnánk osztani a ruháinkat és kiegészítőinket, mint amennyi polc rendelkezésünkre áll a szekrényünkben. Ilyen esetekben jöhet jól egy felakasztható polcos tároló, amibe belerakhatjuk a kategorizálásból kimaradt sálakat, ruhadarabokat vagy akár cipőket is.

Így sokkal könnyebb lesz a rendszerezés is és nem fognak összekeveredni a szépen különválasztott ruháink.

Cipőtárolás az ágy alatt

Egy cipő sosem elég, igaz? Hiszen kell egy alkalmi, egy kényelmes, egy télre, egy a meleg időkbe. Egy edzőcipő, egy piros magas sarkú, egy a színházba… és sorolhatnám napestig.

Viszont a rendrakásnál sokszor kerülünk bajba, mivel nem tudjuk már ezt a rengeteg cipőt hova tenni, az előszobába meg még sem hagyhatjuk, ahol még véletlen valaki orra bukik bennük. Na, hát ezért is jó, ha beszerzünk egy cipőtárolót.

Az ágy alatt értékes, kiaknázatlan hely bújik meg, amit érdemes kihasználni, például a cipők tárolására. Persze, az sem a legjobb ötlet, ha csak úgy bedobáljuk őket, hiszen ha hirtelen elő kell kapni valamelyiket, senkinek nem lenne kedve az ágy alatt kúszva kutatni a másik pár után.

Egy ágy alatti cipőtároló viszont nem csak rendszerezi, de még meg is óvja a szeretett lábbelinket a portól és a kosztól. Nekünk megmarad a szekrényben és az előszobában a hely, viszont a cipőink is békés otthonra lelnek.

Cipőpolcok

Ha viszont neked sincs már elég hely az ágyad alatt, akkor remek alternatíva lehet egy cipős polc. Felállíthatod az előszobában vagy akár a gardróbszobában is. Így biztos mindig szem előtt lesz az összes lábbelid és nem kell reggelente feltúrni az egész lakást egy elkóborolt fél pár magas sarkú miatt.

Ékszertárolók

A nőknél kardinális kérdés még az ékszerek tárolása, hiszen nehéz megtalálni az ideális helyet a nyakláncoknak és karkötőknek. Egy ékszeres doboz jól mutat a komód tetején, de általában mindig vad csatározások dúlnak az ilyen kis ládikákban, aminek a végeredménye a hatalmas, kibogozhatatlan ékszercsomók. Mondanom sem kell mennyire bosszantó látványt tudnak nyújtani, amikor már így is készségben vagyunk és már csak a nyaklánc hiányozna a nyakunkból.

Ezért is jó, ha inkább felakasztva tároljuk a nyakláncainkat. Egy szekrény belsejébe felakasztható ékszerrendező minden gondunkra gyógyírként szolgálhat. Nem lesz több ékszer gubancolódás és így a szegényünk minden szegletét ki tudjuk használni.