Fotózni mindenki tud, nem igaz?

Na ez az a mondat, amitől minden szakképzett fotográfus a falra mászik. Sokan azt gondolják, hogy egy jó képhez mindössze egy drága gépre van szükség, az exponáló gombot pedig bárki le tudja nyomni. A mondat második része valóban megállja a helyét, de egy több százezres gép beszerzése még nem jelent garanciát a mesteri képek készítésére…

Néhány évvel ezelőtt, amikor még filmeket kellett cserélgetni a fényképezőgépekben, kétszer is átgondoltuk, hogy mikor villantjuk el a vakut. Rosszul sikerült a kép? Ez van. Egy helyet eldurrantottunk a 24 kockából.

A digitális, kompakt gépek elterjedésével és az egyre összetettebb kamerával felszerelt mobiltelefonok térnyerésével viszont „elszabadult a pokol”. Amióta büntetlenül, „ingyen” nyomogathatjuk a gombot, gondolkodás nélkül kattintunk, szelfizünk, és az életünk minden pillanatát dokumentáljuk. Naponta 5-6 képet Te is készítesz? Mit szólnál hozzá, ha izgalmasabbá varázsolhatnád a lencsevégre kapott jeleneteket?

Állítsd feje tetejére a világot!

Szeretnéd, hogy a képeid láttán felkapják a fejüket az emberek? Elgondolkodtál már azon, hogyan mutathatnál be egy ezerszer lerágott témát teljesen új szemszögből? Markold meg a fotós üveggömböt, és engedd szabadjára a fantáziád!

A magas minőségű boroszilikát üvegen keresztül szemlélve egy új dimenzió tárul eléd. Mindent a feje tetejére állíthatsz, és az előtted elterülő látványt egy hógömbben konzerválhatod. Helyezd el a kép egy távoli pontjára, tedd teljesen a lencse elé, fogd a kezedbe vagy villants rá vakuval. Megszámlálhatatlan módja létezik, hogyan teheted izgalmasabbá képeidet a kütyü segítségével.

Ne feledd: egy drága gép beszerzése még nem jelent garanciát a látványos fotók készítésére, a fotós üveggömb segítségével – és egy kis kreativitással – viszont lélegzetelállító képeket rögzíthetsz!