Fogyókúrázni készülsz? Ezt érdemes beszerezned!

Közismert tény: az elhízás népbetegség. A KSH adatai alapján Magyarországon a lakosság legalább 45 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, és minden ötödik gyermek felesleges kilókkal küzd. Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy hazánkban minden második embernek előbb-utóbb be kell látnia: itt az ideje életmódot váltani!

Amennyiben Te is a pufókabb honfitársaink népes táborát erősíted, és elhatároztad, hogy változtatni szeretnél a testsúlyodon, valamint a vonalaidon, szeretnénk ellátni egy-két jó tanáccsal!

Tüntesd el a zsírpárnákat!

1. Mielőtt belevágsz a fogyókúrába, határozd meg pontosan, hogy mit szeretnél elérni. Heti 1 kg leadásával már elégedett lehetsz (ehhez kb. 500 kalóriával kell többet elégetned naponta, mint amennyit magadhoz veszel).

2. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik motiválnak a célod elérésében. Ha van rá lehetőséged, keress magad mellé egy kitartó edzőtársat!

3. Próbálj olyan mozgásformát választani, amiben az erős intenzitású és a pihenő szakaszok váltakozva követik egymást. Ez lehet például futás, úszás, lépcsőzés, szoba-biciklizés vagy akár ugrókötelezés is.

4. És néhány étkezési alapelv: indíts minden napot egy egészséges reggelivel, naponta 3-4 alkalommal fogyassz zöldségeket és gyümölcsöket, kerüld a cukor használatát, és válaszd a zsírszegény tejtermékeket. Amit pedig még fontos kihangsúlyozni: soha ne éheztesd magad!

A legfontosabb alapelvek tehát megvannak. Egy dolog maradt csak kérdéses: hogyan ellenőrizheted az elért eredményeket?

Ellenőrizd, hogy mit értél el! Méricskélésre fel!

Kézenfekvőnek tűnhet a hagyományos mérleg megemlítése, mi mégsem erről szeretnénk most beszélni. Gyakran előfordul, hogy több kilótól is sikerül megszabadulnod, a tükörben mégsem látod az eredményét. Ilyenkor kell előkapnod a digitális egészségügyi mérőszalagot!

Egy fogyókúra során csak úgy tudsz hosszú távon motivált maradni, ha kézzel fogható eredményeid vannak a sikereidről. A digitális mérőkütyü tizedesjegy pontossággal állapítja meg az értékeket. Kapcsold be, tekerd magadon körül a szalagot, akaszd be a végét a mérőszerkezetbe, és hagyd, hogy leolvassa helyetted a végeredményt. Amennyiben a fogyáshoz szükséges alapelveket betartod, néhány hét leforgása alatt centimétereket olvaszthatsz le a csípődről, a derekadról, a felkarodról vagy a combodról.

A hagyományos szalagok pontatlan eredményeket adhatnak, de a digitális egészségügyi mérőszalagot nem lehet becsapni. Tizedesjegy pontossággal mutatja meg számodra, hogy mit értél el a fogyókúrával.