Fájdalomcsillapítás mellékhatások nélkül

Szúr? Sajog? Éget? Sugárzik? Egy bizonyos kor fölött szinte elkerülhetetlen, hogy a fájdalom valamelyik formájával szembe kelljen nézned. Ha szerencsés vagy, csak akut problémáról van szó, ami rövid időn belül, magától is elmúlik, de mit lehet tenni krónikus fájdalom esetén?

Általában ilyenkor szoktak előkerülni a különböző hatóanyagokat tartalmazó gyógy- és csodaszerek, amik azonnali megoldást ígérnek, de a tüneti kezelésen kívül nem nyújtanak hatékony megoldást. Ráadásul még drágák is, és számos mellékhatással is együtt járhatnak – amiket bizonyára Te is szeretnél elkerülni.

Otthoni praktikák

Gondoltad volna, hogy

– rendszeres testmozgással,
– megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával,
– koordinált táplálkozással
– és a magasságodhoz mérten ideális testsúly megtartásával

akár kémiai hatóanyagok segítségül hívása nélkül is elkerülheted vagy csillapíthatod a fájdalom intenzitását? Bizony! Amennyiben kicsit tudatosabban éled a mindennapjaidat, sokkal kisebb eséllyel kell szembenézned az ízületeidben és izomzatodban jelentkező fájdalommal.

Amikor a megelőzés már nem jöhet szóba

Sajnos általában egészen addig hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni szervezetünk segélykiáltását, amíg zavaróvá vagy elviselhetetlenné nem válik az adott fájdalom. Ilyenkor azonban már mindent megtennénk, hogy csillapítsuk a kellemetlenséget, és ész nélkül kapkodjuk be a tablettákat. Na itt álljunk meg egy pillanatra!

Szűnni nem akaró, ismeretlen eredetű fájdalmat tapasztalsz? Az első dolgod ilyenkor minden esetben a háziorvos felkeresése legyen! Amennyiben azonban tisztában vagy vele, hogy a kellemetlenséget sportsérülés, ficam, húzódás, túlfeszült, görcsös izmok, problémás ízület, kisebb gyulladás vagy egyéb mozgásszervi probléma idézi elő, itt az ideje kipróbálnod a kineziológiai tapaszokat!

Káros hatóanyagok és mellékhatások nélkül!

Bizonyára Te is láttál már olyan sportolókat – futókat, kézilabdázókat vagy éppen focistákat –, akiknek színes szalagok tarkították különböző testrészeiket. Na, azok mind-mind kineziológiai tapaszok voltak. És arra van ötleted, hogy miért esküsznek az élsportolók is erre a különleges gyógymódra? Erre egyszerű a válasz:

1. Nem tartalmaz kémiai hatóanyagokat.
2. Használata nem idéz elő mellékhatásokat.
3. Rövid időn belül kifejti a hatását.

Az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bíró, lég- és vízáteresztő, rugalmas szalagok – ragasztási technikától függően – anélkül képesek rögzíteni, lazítani vagy korrigálni a sérült szöveteket, hogy jelentősen korlátoznák azok szabad mozgását. Mivel a hatékony folyamatokat a ruganyos, orvosi pamut biztosítja, így szinte bármelyik testrészedre nyugodtan felragaszthatod (a szakszerű felhelyezésben például az alábbi videó segíthet, vagy szakemberhez is fordulhatsz).

Mozgásszervi problémával küzdesz? Stabilizáld az ízületeidet és az izmaidat a kineziológiai tapasz segítségével, és csökkentsd a sérült szövetek terhelését!