Ezzel a trükkel fele annyi helyen is elférnek a ruháid!

Utazni készülsz vagy a szekrényedbe szeretnél bepakolni? Ezekben a helyzetekben biztosan előkerül a helyhiány problémája. A ruhákat ugyanis hajlamosak vagyunk felhalmozni, és csak a bőröndbe vagy a polcokra pakolgatás során döbbenünk rá, hogy sokkal több göncünk van, mint amennyit tárolni tudnánk. Mit lehet ilyenkor tenni?

Egy utazás alkalmával egyszerűbb a dolgod, hiszen nem kell a teljes ruhatáradat magaddal vinned, így csak annyi holmit válogatsz össze, amit a bőröndöd még képes elnyelni. Ez viszont drasztikusan lekorlátozza a magaddal vihető hacukák számát. Gondolj csak bele: egyetlen kabát bepakolásával már szinte meg is telt az utazótáskád.

A mindennap hordott ruhák ki-be pakolgatása többnyire nem jelent problémát, viszont évszakváltások idején célszerű eltüntetni a hőmérsékleti viszonyok miatt haszontalanná vált göncöket. A nyári öltözékekkel még nincs is különösebb probléma, hiszen viszonylag kis helyet foglalnak, a téli ruhadarabok azonban már sokkal nagyobb kihívást jelenthetnek.

Nem is a ruháid foglalnak sok helyet…

Belegondoltál már abba, hogy nem csak a ruhák foglalnak helyet, hanem az összehajtogatott gúnyák között megbúvó rések is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél előbb elfogyjon a pakolásra szánt tér? Igen, furcsa így nézni, de valójában a szekrényedben és a bőröndödben is éppen annyi levegőt tárolsz, mint ruhát. A vákuum tasakok használatával ennek vége!

A praktikus tárolóknak köszönhetően akár 75%-kal kevesebb helyen tárolhatod a holmijaidat. Utazások alkalmával sokkal több ruhát vihetsz magaddal, a feleslegessé vált darabok pedig érezhetően kisebb helyen is elférnek majd egészen addig, amíg újra szükséged lesz rájuk.

Szívd ki a felesleges levegőt!

Csak helyezz bele mindent a tasakokba, majd húzd össze a zsákokat. A lényeg ezután következik: kapd elő a porszívódat, és csatlakoztasd rá a tároló kütyü erre kialakított részére. Kapcsold be a gépezetet, és figyeld, ahogy megtörténik a csoda! A folyamat végére egy néhány centis ruhakupacot kapsz majd, ami tényleg csak azt tartalmazza, amire valóban szükséged van.

Ingek? Kabátok? Pulóverek? Nadrágok? Takarók? Paplanok? Bármit becsomagolhatsz! A légmentes záródásnak hála garantáltan olyan állapotban veheted elő a ruhadarabokat, ahogyan eltetted őket – se víz, se por, se moly nem árthat nekik.

Csomagold be a göncöket, és szívd ki a felesleges levegőt! A vákuum tasakoknak hála nem kell a bőröndre fekve összepréselned a tartalmát, és azon imádkozni, hogy ne repedjen szét a cipzár, a szekrényajtókat pedig nem kell többé kulcsra zárnod, ha bent szeretnéd tartani a felhalmozott holmikat.