Ez a kisautó csak arra vágyik, hogy rajzolj neki!

Minden gyermek életében vannak olyan meghatározó játékok, amik egész életükre nyomot hagynak az emlékezetükben. Bizonyára neked is volt egy babád vagy egy kisautód, amit sokkal jobban szerettél a többinél. Volt rajta egy különleges funkció, szokatlan volt a színe vagy egyszerűen csak – valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva – hozzád nőtt. Ha szeretnéd meglepni kisfiadat is egy ilyen játékkal, érdemes tovább olvasnod!

Néhány évvel – vagy inkább évtizeddel – ezelőtt a gyerekek szinte bármivel eljátszottak. Egy flakon, egy papírzacskó vagy egy kartondoboz maga volt a csodák világa. Az apróságok használták a képzelőerejüket, és a fantázia világa nyújtotta a végtelen szórakozást. Sokaknak ma is érdekességet rejtenek az imént említett dolgok, néhány szülő tudatosan erre is neveli a gyermekét, hogy magának alkossa meg a játékait, de be kell látni, hogy egyre kevesebben követik ezt a felfogást.

A kartondobozok ideje lejárt…

Manapság a kisgyerekek számára nem a műanyagflakonok és a papírlapok, hanem az őket körülvevő okoseszközök megértése és megismerése jelenti a kihívást. Már a néhány éves apróságok is természetesnek veszik a különböző technikai eszközök kezelését, a tévénézés és számítógépezés pedig az egyik legkedveltebb kikapcsolódási formát jelentik. Be kell látnunk, hogy néhány évtized alatt gyökeresen megváltoztak körülöttünk a dolgok, és a fiataloknak már teljesen másra van szükségük, mint a korábbi generációknak volt annak idején.

Szokatlan? Szerethető!

Vannak azonban olyan játékok, amik éppoly érdekesnek bizonyultak 50 évvel ezelőtt, mint napjainkban. Ezek pedig azok a játékszerek, amik valami meghökkentőt, szokatlant vagy megfejthetetlent tudnak nyújtani.

A rajzkövető teherautó pontosan ebbe a kategóriába tartozik. Egy olyan különleges kis szerkezet, ami minden kisfiú számára emlékezetes marad. Gondolj csak bele: villogó és zenélő kisautót már mindenki látott, és az se számít különlegesnek, ha távirányítóval irányítható az apró négykerekű. De ahhoz vajon mit szólna a kisfiad, ha egyetlen filctoll segítségével hozhatná működésbe a sárga munkagépet?

Használatához mindössze egy papírlapra lesz szükségetek. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és legyetek merészek! Az optikai szenzornak köszönhetően a teherautó a legbonyolultabb vonalakat is követni fogja. Ha kifogyna a hozzá kapott filctoll, akkor sincs semmi gond, hiszen bármilyen fekete színű íróeszközzel megrajzolható az útvonal.

Lepd meg gyermeked egy olyan játékkal, ami kiszakítja az okoseszközök fogságából, és megmozgatja a képzelőerejét!