„Elegem van a mocskos szivacsokból!”

Nem tartod furcsának, hogy a konyhádban éppen az a tárgy a legkoszosabb, ami arra szolgálna, hogy megtakarítsd vele az evőeszközeidet? Bármennyire is kellemetlen belegondolnod, a Te mosogatószivacsod is sajnos hemzseg a kórokozóktól.

Attól még, hogy habzik, nem tiszta

Ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy a tisztának tűnő szivacs valóban az is lenne. Hacsak nem öblíted ki lelkiismeretesen, és nem szárítod meg teljesen minden használat után, szembe kell nézned a ténnyel: a hagyományos szivacsok bizony napról-napra egyre több baktériummal szennyeződnek.

Valószínűleg Te is hajlamos vagy hetekig, sőt akár hónapokig is ugyanazzal a kis szivacsdarabbal tisztogatni konyhai eszközeidet – hiszen ki akarna kidobni egy tiszta (vagyis annak tűnő) eszközt? Mi, magyarok amúgy is hajlamosak vagyunk tovább használni fogyó eszközeinket, mint az valóban indokolt lenne – gondolj csak a szélrózsa minden irányába nyíló fogkefefejekre vagy a rongyosra koptatott törölközőkre. Nem lenne ezzel különösebb gond, ha nem veszélyeztetnéd vele a saját magad és családod egészségét…

Tedd higiénikusabbá a konyhád, és spórolj egy picit!

A szakemberek azt tanácsolják, hogy a konyhai szivacsot ajánlott minden hónapban legalább egyszer lecserélni. Ha a hagyományos változatot használod, ezt a tanácsot valóban érdemes megfogadnod! Van viszont egy sokkal hatékonyabb és költséghatékonyabb megoldás: ha kipróbáltad már a szilikon szivacsot, tudod, hogy miről beszélünk.

Nem hallottál még róla? Összefoglaljuk Neked a lényeget:

  • Nem kell minden hónapban lecserélned.
  • Nyugodtan elmoshatod a mosogatógépedben.
  • Nem elnyeli a szennyeződéseket, csak egyszerűen eltávolítja őket – egy gyengéd vízsugárral ismét teljesen tisztává varázsolhatod.
  • Rugalmas kialakításának köszönhetően tenyeredhez igazodik, és nem csúszik ki a kezedből használat közben.
  • Nem csak a szűkebb helyeket tisztítja meg alaposan, hanem karcokat sem hagy maga után a konyhai felszereléseiden.
  • Serpenyőidből és tepsijeidből is kényelmesen eltávolíthatod vele a makacs szennyeződéseket és az odaégett ételmaradékokat.

És amire egy átlagos szivacs nem képes…

A kütyü három legjobb tulajdonságát a végére tartogattuk (erre garantáltan nem alkalmasak hagyományos szivacsaid):

  • Nincs mivel megfognod a felmelegedett konyhai eszközöket? Akár a forró tepsit is kiveheted a segítségével a sütőből, hiszen speciális anyagának köszönhetően teljesen hőálló.
  • Rászorult a fedő a befőttesüvegre? Helyezd a tetejére a szilikon szivacsot, és próbáld meg azzal elcsavarni. Meg fogsz lepődni, hogy mennyivel könnyebb dolgod lesz.
  • Szeretnéd eltávolítani a vedlő kisállatod szőrét a kanapéról? A kütyü kialakításának és anyagának hála még ez sem jelenthet problémát!

Ha szeretnéd lecserélni bűzölgő, szakadozó, bacilusoktól hemzsegő mosogató eszközödet, a szilikon szivacs tökéletes választás (ráadásul egy csomag hármat is tartalmaz)!