Egyedül is arrébb teheted a bútorokat!

Ugye nem kell bemutatnunk, hogy egy festés vagy egy költözés mennyire megterhelő lehet? Bármelyikkel is kell szembenézned, vannak olyan lépések, amiket nem tudsz megúszni. Az egyik ilyen az ólomsúlyú bútorok mozgatása, amit fizikai képtelenség egyedül végrehajtani. Legalábbis valószínűleg így gondolod…

Játszunk egy picit! Szaladj körbe a lakásodban, és számold össze azokat a bútorokat, amiket egyedül biztosan nem tudnál anélkül megmozdítani, hogy ne sértenéd fel vele a járólapot. Most pedig gondolj bele abba, hogy mihez kezdenél ezekkel a berendezési tárgyakkal, ha újra kéne festeni a belső falfelületeket, vagy kedvenc szekrényeidet és kanapédat egy másik lakásba kéne átköltöztetni. Nyugi, nem elrettenteni szeretnénk a feladattól…éppen ellenkezőleg!

Bútorok mozgatása esetén a legkézenfekvőbb megoldás, ha segítségül hívod családtagjaid és barátaid erős kezeit, a kevésbé költséghatékony lehetőség pedig, ha költöztetőket keresel fel. Előbbi nem mindig vehető igénybe, utóbbi pedig több ezer forintos kiadást jelent. Nem lenne egyszerűbb, ha ezt is meg tudnád oldani teljesen egyedül?

Egy súlyos bútorhoz csupán két kéz is elegendő

A bútorszállító készlet segítségével néhány mozdulattal megemelheted a mozdíthatatlannak tűnő tárgyakat. Mindössze annyit kell tenned, hogy az emelőkart óvatosan becsúsztatod a bútor és a járólap közé, majd a kart lenyomva már el is emelheted a földtől. Ezután már csak be kell csúsztatnod a mozgatólapkákat. Miután a másik oldalon is elvégezted az imént említett lépéseket, már készen is vagy. Innentől kezdve oda tolhatod a bútort, ahová csak szeretnéd, a kerekekkel felszerelt mozgatólapoknak hála gyerekjáték lesz a manőverezés.

Nincs akadály!

Nem számít, hogy idősebb vagy, esetleg hát- és derékfájdalmakkal küzdesz, mindezek nem akadályoznak majd meg abban, hogy a bútorszállító készlet segítségével átrendezd a lakásodat. Az emelőkarnak és a görgőknek hála bármelyik bútorodat mobilissá teheted.

Ha megvan a tökéletes eszköz, nincs olyan feladat, ami megoldhatatlan lenne! Hidd el, hogy a bútorok pakolása sem olyan nagy ördöngösség… ?