Egyedül a sötétben? Ez mindig legyen nálad!

A koromsötét éjszakában egyedül botorkálsz hazafelé egy ismeretlen, kihalt utcán. Beleképzelted magad a helyzetbe? Nem szégyen, ha egy picit beleborzongtál. Sétálhatsz egy nagyváros kamerával megfigyelt főterén vagy egy kistelepülés elhagyatott sikátorában, ha egyedül vagy, sosem árt az elővigyázatosság!

Kirabolták, megverték, megerőszakolták. Találtál már olyan tévécsatornát, ahol az esti hírekben nem taglalnak valami hasonló szörnyűséget? Elszomorító, de kis országunkban – akárcsak a világ többi pontján – nap mint nap rengeteg hasonló bűncselekményt követnek el.

Rettegni kéne, ha az utcára lépsz? Erről szó sincs! Egy váratlan és veszélyes helyzetnek azonban számos kimenetele lehet, attól függően, hogy mennyire vagy rá felkészülve…

Védd magad anélkül, hogy másnak ártanál!

Velejéig romlott emberekkel sajnos bárhol és bármikor összefuthatsz. Ha támadás ér, szervezeted ösztönösen reagál, és védekezni kezd. A kérdés csak az, hogy mi van kéznél, ha veszélyes helyzetbe keveredsz?

Nem jártál önvédelmi oktatásra vagy egyszerűen csak nem érzed magad felkészültnek, hogy elháríts egy támadást? Elképzelni sem tudod, hogy előránts egy gázspray-t vagy gázpisztolyt, és a bántalmazódnak szegezd? Létezik egy miniatűr eszköz, aminek segítségével úgy óvhatod meg testi épségedet, hogy senkinek sem esik bántódása.

Zsebedben az őrangyalod

Képzeld el, hogy elsüvít melletted egy vonat, miközben a mozdonyvezető meghúzza a kürtöt (ez körülbelül 120-130 decibel hangerősséggel szólal meg). Hogy mi köze ennek az önvédelemhez? Van egy aprócska szerkezet, ami éppen ekkora zajt képes előidézni, ha eltávolítod a reteszt.

Az önvédelmi riasztó mindössze néhány centiméter – egy kisebb női kézben is kényelmesen elfér –, használata pedig semmilyen előképzettséget nem igényel. Csak ki kell rántanod a kulcstartóként is funkcionáló részt a kütyüből, és olyan hangorkán szabadul ki a parányi szerkezetből, hogy ember legyen a talpán, aki nem kap a füléhez.

Hogyan képes téged mindez megvédeni? Az ember fájdalomküszöbét megközelítő zaj hatására támadód vagy a füléhez kap – ezt az időt Te menekülésre vagy segítségkérésre használhatod –, vagy úgy megijed, hogy inkább elmenekül.

Kíváncsi vagy a hangjára? Ajánljuk, hogy előbb halkítsd le a hangszóródat!

Úgy érzed, hogy veszélyben vagy? Aktiváld az önvédelmi riasztót, és kerülj lépéselőnybe!