Egy kulcstároló doboz segít biztonságban tartani kulcsaidat!

Kulcstároló doboz

Állandóan kizárod magad? Mindig elhagyod a kulcsaidat? Akkor egy kulcstároló doboz megkönnyítheti a mindennapjaidat.

5 ok, amiért egy kulcstároló doboz hasznos lehet

Gondoltad volna, hogy mekkora segítség lehet egy olyan szerkezet, amivel mindig biztonságban tudhatod kulcsaidat? Ha állandóan kizárod magad, vagy csak hajlamos vagy a lakáskulcsok elhagyására, akkor most mutatunk egy olyan megoldást, amivel megkönnyítheted az életedet. Most megtudhatod, hogy egy kulcstároló doboz miért lehet hasznos az otthonodban!

A legtöbb ember, aki egy kulcstároló doboz vásárlását tervezi, azért teszi ezt, hogy megnyugodjon, mert tudja, hogy a segítség mindig elérhető lesz ezentúl otthonában. Mindemellett az a tény sem elhanyagolható, ha a családtagok/barátok messze élnek tőled, és így a lakáshoz tartozó pótkulcsért, akár több órát is utaznod kell.

A valóság az, hogy sok családot nagy távolság választ el egymástól, és nem mindenkinek vannak megbízható szomszédjai, akikre számíthat, ha segítségre van szüksége. Valószínűleg te sem szívesen adod oda a lakáskulcsaidat egy olyan szomszédnak, akivel nem ismeritek annyira egymást.

Ráadásul sokan, különösen az egyedül élő idősebb emberek nem rendelkeznek környékbeli támogatással, és emiatt kiszolgáltatottak.

De nem csak a vészhelyzetek, és az egyéb kellemetlen szituációk adhatnak jó okot arra, hogy beszerezz egy olyan eszközt, mint egy kulcstároló doboz, hanem az aktuális járványügyi helyzet is. Ilyenkor még fokozottabban oda kell figyelnünk egymásra, és a saját egészségünkre.

Következő cikkünkben mutatunk néhány további okot, amiért egy kulcstároló doboz hasznos lehet számodra!

Mi az a kulcstároló doboz?

A kulcstároló doboz egy diszkrét fém zárdoboz, amelyben egy vagy több kulcsot tárolhatsz otthonodban. Általában a bejárati ajtó melletti falon vagy más kényelmes helyen, a lakás külső oldalán rögzítik. A szekrény elején egy billentyűzet található, amely egy kód megadására szolgál, és a helyes kód megadása esetén kinyitja a széfet, majd feltárja az egy vagy több kulcsot tartalmazó rekeszt.

A weboldalunkon is megtalálható kulcstároló doboz egy 4 számjegyből álló kombinációs zárral van ellátva. Első kézhezvételkor ez a számsor négy darab 0, amelynek megváltoztatása igazán egyszerű. Kinyitott állapotban a fedél hátulján található egy L alakban mozdítható apró kar, melynek két végpontja A és B elnevezésű.

 Kulcsszéf

Hogyan is működik?

     Első lépésként mozdítsd el a kart A-ból B-be, majd a zárnál állítsd be az új jelszót, amelyet a későbbiekben használni szeretnél!

     Amikor ezzel megvagy, told vissza a kart B-ből A-ba, és már sikeresen meg is változtattad a kódot!

A kulcstároló doboz cink ötvözetből készült, ezáltal ellenáll a kalapálásnak és a fűrészelésnek, így nem kell tartanod attól, hogy egy betolakodó leszereli az éjszaka közepén.

Rozsdamentes és zárt kialakítása miatt a szélsőséges időjárás sem tehet kárt benne. Rögzítése pedig rendkívül egyszerű, hiszen a mellékelt csavarok segítségével percek alatt a falra szerelheted az eszközt.

Biztonságos a kulcstároló doboz?

A kulcstároló doboz felszerelése először ijesztőnek tűnhet, hiszen az épület külső részére kell felszerelned, ahol mindenki számára elérhetővé válik. Végül is a bejárati ajtó és az otthonod kulcsai vannak benne!

Szerencsére a piacon fellelhető kulcsszéfek többsége rendkívül biztonságos, és olyan anyagból készülnek, amelyek nem csak az időjárás viszontagságainak ellenállnak, hanem az esetleg betöréseknek is. A cink ötvözet által lehetetlen leszerelni a helyéről.

Viszont még mielőtt rászánod magad a vásárlásra, célszerű alaposan körbejárni a témát! Mi jó szívvel ajánljuk saját termékünket, viszont tudjuk, hogy sokan bizonytalanok, és több webáruházat is megnéznek a döntés meghozatala előtt.

Azt tanácsoljuk, hogy először ellenőrizd, hogy a kulcsszéfet mások is ajánlják-e, vagy hogy az értékelésekben magasan szerepel-e? Egy példa a megbízható termékre, ez az oldalunkon is elérhető kulcstároló doboz, amely masszív, időjárásálló, és több mint 1000 kulcskód kombinációt kínál.

Keresd a tanúsításra vagy akkreditációra utaló jeleket is! A megbízható kulcstároló dobozok sokkal biztonságosabbak, mintha egyszerűen a lábtörlő alatt vagy a közeli virágcserépben tartanád a pótkulcsot.

Miért ajánlott beszerezned egy kulcstároló széfet?

Biztos te is tudod, hogy a kulcsok másoltatása időigényes és költséges lehet attól függően, hogy hány pótkulcsot szeretnél csináltatni. Egy kulcstároló doboz segítségével egyszerűen átadhatod barátaidnak, családtagjaidnak és szeretteidnek a kulcs széf kódját a felesleges plusz kulcsok nélkül! Amikor valakinek új belépést szeretnél biztosítani az otthonodba, csak a kódot kell megadnod neki.

1.  Kényelem a család, és a barátok számára

Az élet velejárója, hogy egy bizonyos ponton további segítségre lehet szükségünk ahhoz, hogy gondoskodjunk magunkról vagy otthonunkról. Ez különösen igaz 2020-ra visszatekintve, amikor a korlátozások és a koronavírus miatt sok idős ember nem tudott egyszerűen elugrani a boltba élelmiszert, vagy gyógyszert vásárolni.

Egy kulcstároló doboz megkönnyíti a rokonok, és a gondozók számára az ingatlanhoz való hozzáférést, és megkímél téged attól, hogy mozognod kelljen, hogy beengedd őket, amikor csengetnek. Így akkor is be tudnak menni az ingatlanba, ha mozgásképtelen vagy, vagy épp a kertben tevékenykedsz.

Előfordulhat, hogy más típusú otthoni segítségnyújtó szolgáltatóknak is be kell menniük, mint például a takarítóknak, a kertészeknek vagy az ételfutároknak.

2.  Könnyű bejutást biztosít

A kulcsos széf sokkal kényelmesebbé teszi azt is, hogy családtagjaid és barátaid szükség esetén meglátogassanak. Lehet, hogy rosszul érzed magad, és nehézkes az ajtóig eljutni, vagy be kell jutni a házba, amikor nem vagy otthon.

Bár azt javasoljuk, hogy a kulcstároló doboz kódját mindig csak olyan személynek add át, akiben megbízol, hasznos lehet, ha akkor kell beengedned az embereket, amikor nem vagy otthon! Például, ha valamilyen munkát végeznek az otthonodban.

Ha aggódsz, akkor utólag is megváltoztathatod a kódot, de ne feledd, hogy mindenképpen azonnal értesítsd a kulcstulajdonosokat!

3.  Mentőöv, ha kizárod magad

Nem gyakran fordul elő, de mindannyian voltunk már már közel ahhoz, hogy egyszer csak kizárjuk magunkat, és az az érzés, amikor tudjuk, hogy a kulcsokat a házban hagytuk, aggodalomra adhat okot. Ha a pótkulcsot az ingatlanon kívül egy kulcsszéfben tárolod, akkor tudhatod, hogy mindig be tudsz jutni otthonodba, bármi is történjen.

4.  Megoldás, ha a kulcsok elvesznek

Időnként mindannyian elveszítünk dolgokat, és ez alól a te kulcstartóid sem kivételek! Egy kulcsszéf segítségével nem kell aggódnod emiatt, hiszen soha nem hagyhatod el az ingatlant anélkül, hogy visszatennéd a kulcsokat a dobozba.

5.  Vészhelyzet esetén

Végső soron egy kulcstároló doboz vészhelyzetben rendkívül hasznos lehet. Valószínű az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy a mentőszolgálatnak erőszakkal kelljen bejutnia az ingatlanodba. Ez költséges, és utólag fejfájást okozhat, különösen, ha a vészhelyzet kisebb mértékű.

Ha van riasztód, és vészhelyzet van, akkor tájékoztathatod az úton lévő mentősöket a kulcstároló doboz hozzáférési kódjáról, ami lehetővé teszi a könnyű bejutást az otthonodba, hogy a lehető leggyorsabban biztosíthassák a szükséges ellátást.

Többé nem kell aggódnod amiatt, hogy kizárod magad, vagy elhagyod a kulcsaidat, hiszen egy kulcsszéf segítségével biztos helyen tudhatod őket! Tudj meg többet erről a praktikus eszközről ide kattintva!