Ébreszt, tájékoztat, irányt mutat

Elalvás és ébredés. Ezek azok a momentumok, amik keretet adnak a mindennapjainknak. Van, akinek mind a kettő könnyedén megy, sokak számára viszont az elszenderedés és az ágyból kikászálódás is komoly nehézségeket okoz. Át tudod érezni ezeket a problémákat? Akkor jó helyen jársz!

Imádhatod, gyűlölheted, elnyújthatod vagy minimálisra csökkenteted, a megfelelő szellemi és fizikai tevékenység végzése érdekében azonban érdemes odafigyelned rá, hogy mi történik az ágyban töltött órák alatt. Amennyiben nem biztosítod szervezeted számára a megfelelő mennyiségű és minőségű alvást, csökkenhet az alkalmazkodóképességed, lankadhat a figyelmed, gyengülhet a munkateljesítményed, ingerlékenyebb lehetsz, tartósan kimerült állapotban pedig a testi betegségek és a szellemi leépülés kockázata is fokozódhat.

Nem megijeszteni akarunk, csak szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy nem érdemes félvállról venned az alvás fontosságát.

Teremts rendszert!

Igaz, hogy életkoronként eltérő lehet, hogy mennyi alvásra van szükséged, azzal viszont nem árthatsz, ha megpróbálsz minden nap legalább 7-8 óra szundit biztosítani a szervezeted számára. Érdemes arra is odafigyelned (amennyiben munkaköröd megengedi), hogy az elalvás és az ébredés időpontja minden nap körülbelül ugyanazokra az időpontokra essen – ezzel segítheted a napi ritmus kialakulását.

Ha nehezen megy…

Amikor megvan az elhatározás és az akarat, mégsem mennek terv szerint a dolgok, olyankor érdemes bevetned a piramis órát. Ez a kütyü nem csak az ébresztésben és a hőmérséklet mérésében siet majd a segítségedre, hanem hozzájárulhat az elszenderedésedhez, és dekoratív dísze lehet a szobádnak. Hogyan? Vegyük sorra!

  • Az ébresztő aktiválásakor 8 dallam közül választhatsz, így az idegesítő szólamok helyett kellemes zenére kelhetsz.
  • Az idő, dátum és hőmérséklet kijelzésnek köszönhetően már az ébredés pillanatában tisztában lehetsz a legfontosabb dolgokkal.
  • Zöld, sárga, kék, piros, lila, fehér vagy rózsaszín? Téged melyik szín nyugtat meg? A 7 árnyalat közül Te döntheted el, hogy melyikben pompázzon a szobátok. Meglátod, többé nem lesz szükséged a bárányok számolgatására.
  • Irányfényként is tökéletesen funkcionál, így elkerülheted, hogy az éjszakai botorkálások alkalmával megsérülj, vagy lámpát kelljen kapcsolnod.

Szerezd be a piramis órát, vigyél rendszert az éjszakákba és dobd fel színekkel a hálószobád!