Dinnyeszeletelés mesterfokon, mégis pofonegyszerűen

Késsel, kanállal, villával, esetleg puszta kézzel? A nyár egyik slágergyümölcsét mindannyian máshogyan szeretjük enni. Egyben azonban egyetérthetünk: a dinnye felszeletelése és szervírozása olykor komoly kihívásokat állíthat elénk.

Csurog, csöpög, ragad az egész konyha

Dinnyeszezon idején általában három fő kérdéssel találjuk szembe magunkat:

– Hol vehetem meg a legolcsóbban?
– Hogyan állapítsam meg, hogy valóban finom-e?
– Hogyan szeleteljem fel úgy, hogy ne ússzon az egész konyha dinnyelében?

Az első két kérdésre sajnos nem tudunk választ adni, a ragadó lében tocsogást viszont segítünk elkerülni!

Amikor rádöbbensz, hogy a szeletelést élvezni is lehet

A dinnyeszeletelő szervírozó egy praktikus kis kütyü, ami könnyedén lehet, hogy megreformálja majd dinnyefogyasztási szokásaidat. Nem kell mást tenned, mint félbevágni a gyümölcsöt – ha eleve egy fél cikkelyt veszel, még a konyhakés bepiszkolására sem lesz szükséged.

A rozsdamentes acélból készült szeletelőt két állásban tudod használni: első lépésben mértani pontosságú szeleteket szelhetsz ki a gyümölcshúsból, megfordítva pedig átlényegül az eszköz, szervírozó csipeszként lesz a segítségedre. A kütyü nyelét enyhén összenyomva megragadhatod az cikkelyeket, és már tálalhatod is az ínycsiklandozó vitaminbombát.

Nem csak a konyha, a kezed is tiszta marad

Ha végképp semmilyen evőeszközt nem szeretnél bepiszkolni, a szervírozó segítségével akár egy-egy szeletet is könnyedén elfogyaszthatsz. Ints búcsút a ragadó arcnak, kezeknek és padlónak, a bosszankodás helyett pedig inkább élvezd a gyümölcs ízét!

Vegyél egy szép nagy dinnyét, kapd elő a szeletelő-szervírozót, és nyűgözd le a családot vagy a haverokat!