Egy kis segítség, hogy jobban menjen a diéta

Ahányan vagyunk, annyi félék – tartja a mondás.

Mégis azt hiszem, szinte mindannyiunk életében előfordult már, hogy hatalmas lendülettel elhatároztuk, hétfőtől diétába kezdünk.

Amiből aztán mindössze újabb hétfők ígérete maradt. Életmódváltásba kezdeni bizony nem könnyű feladat, különösen akkor, ha konyhánk felszerelése alapvetően nem az egészséges életmód irányelveire van berendezkedve. A salátának való zöldségek felszeletelése, esetleg az első ránézésre ártalmatlannak tűnő italok alternatíváinak keresése ugyanis éppen annyi erőfeszítést kíván, ami egy halogató embert könnyedén eltántoríthat az egészséges életmódra való átállástól.

Ha te is hajlamos vagy megfutamodni a legkisebb akadályok láttán, olvass tovább. Ebben a cikkben megpróbálok némi segítséget nyújtani, hogy a diétád a lehető legkényelmesebben és zökkenőmentesen menjen.

Készíts el salátádat pillanatok alatt!

Bár az egészséges ételek nem korlátozódnak kizárólag a kertben termesztett finomságokra tény, hogy a saláták a diétás étrend szerves részét képezik.

A nyers zöldségek ízéhez kétség kívül hozzá lehet szokni, de a hosszas, monoton szeleteléshez bizony néha komoly lélekjelenlét szükséges.

Ezzel a salátakészítő tállal azonban akár egyetlen percre is lerövidítheted a zöldségaprítás folyamatát. Ugye milyen remek találmány?

Minimalizáld a főzéshez használt zsiradékok mennyiségét!

Bármennyire is finomak a zsírban készült, rántott, sült ételek, sajnos nincsenek kedvező hatással az egészségünkre.
Biztosan te is próbáltál már minimális mennyiségű olajat kiönteni egy hagyományos flakonból vagy üvegből. Ha így van, jó eséllyel ugyanazt tapasztaltad, amit én; egy hagyományos üvegből szinte lehetetlen „épphogy” beolajozni egy serpenyőt vagy tepsit.

Erre a problémára nyújt megoldást ez a szórófejes olajadagoló. A tetején kialakított gomb megnyomásával éppen elegendő mennyiségű olajat juttat a serpenyőbe vagy tepsibe. Ha szeretnéd, akár szójaszósz, balzsam ecet vagy egyéb saláta öntetként alkalmazható szósz adagolásához is használhatod.

Válaszd ki diétás innivalódat a saját ízlésed szerint!

Nem, nem arra gondolok, hogy light vagy zero kólát rendelj-e. ?
Köztudott, hogy a fogyókúrázó emberek nagy része megfeledkezik arról, hogy italait is egészséges alternatívákra cserélje.

Te ne ess ebbe a hibába! Kerüld el az egészségesnek tűnő, ám annál több cukrot tartalmazó ízesített ásványvizeket és gyümölcsleveket, és inkább készítsd el otthon kedvenc italodat.

Az infúziós kulacs segítségével bármilyen gyümölccsel feldobhatod az unalmas vizedet, ráadásul még bűntudatod sem lehet, hiszen használatával újabb nagy lépést tettél egy egészségesebb élet felé.

Nassolj egészségesen!

Diéta ide vagy oda, egy igazi ’nasimester’ számára szinte elképzelhetetlen az élet nassolnivalók nélkül.

Az édes harapnivalókat még csak-csak kiválthatjuk gyümölcsökkel, de a sós rágcsálnivalók esetében kicsit nehezebb dolgunk van. A házi chips készítővel azonban nem kell többé sóhajtozva vonulnod a boltok chips-es polcai előtt. Segítségével bármilyen zöldségből ropogós falatokat készíthetsz. Mindössze a mikródat kell hozzá bekapcsolnod.

Ha a krumplinál egészségesebb alternatívákra vágysz, használhatsz édesburgonyát, répát, céklát, vagy akár cukkinit.

Tedd még egyszerűbbé a dolgodat!

Az elfogyasztott kalóriák számolgatása ugyan hasznos lehet, de kinek van kedve és ideje minden étkezést statisztikai adatként kezelni?
Bízd magad a kalória bevitelt szabályozó ételtároló szettre, amely különböző méretű edényekből áll.

Minden tároló fel van címkézve a benne tárolandó étel típusának megfelelően, ráadásul az edények mérete abban is segít, hogy a bevitt élelmiszerek mennyisége az ideális adagon belül maradjon.

Felkészültél?

Már csak annyi van hátra, hogy nagy lendületet végy és kamatoztasd tippjeinket. Meglásd könnyebben véghez tudod majd vinni a kitűzött célodat.
Sikeres diétát kívánok Neked!

Ha tetszettek diétás ötleteink, oszd meg ismerőseiddel is, akiknek szintén hasznos lehet!