Csobbanás előtt ezt érdemes elolvasnod!

A rekkenő hőségben egyre csalogatóbbá válnak a vízparti üdülések és a wellness lehetőségeket kínáló szálláshelyek. Pénztárcád méretétől függően a célpont lehet egy hazánkban található kisváros strandja vagy egy milliókat vonzó turistaparadicsom tengerpartja – a lényeg, hogy közel legyen a víz. Bármelyik célpontot is választod, bizonyos kiegészítőket mindenféleképpen érdemes magaddal vinned.

Ha csobbanni készülsz, az úszódresszt/úszónadrágot és a törölközőt valószínűleg szinte gondolkodás nélkül pakolod be az utazótáskádba. Vannak azonban olyan holmik, amik nélkülözhetetlenek a biztonságos kikapcsolódáshoz, mégis előfordulhat, hogy kifelejted őket a csomagodból. Összeszedtük az alapfelszerelés mellett legszükségesebb kiegészítőket, hogy ne a vízparton kelljen rádöbbenned: „Otthon maradt valami!”

Amiket mindig vigyél magaddal!

1. Napvédő szerek – Attól, hogy nem perzselnek a napsugarak, mindig érdemes védelemmel ellátnod a bőrödet, ha huzamosabb ideig ruha nélkül tartózkodsz a szabadban. A globálisan megfigyelhető hőmérséklet emelkedéssel ugyanis évről-évre fokozódik a bőrrák kialakulásának a kockázata.

2. Napszemüveg – A bőröd mellett kiemelt figyelmet kell fordítanod a szemeid védelmére is. Az UV-sugarak hosszútávon súlyos elváltozásokat idézhetnek elő, ha fittyet hánysz a látásodért felelős szervek megóvására. A szemüveg kiválasztásánál mindenféleképpen figyelj rá, hogy UV-szűrős legyen!

3. Sok-sok folyadék – A strandon, fürdés és napozás közben valószínűleg Te is könnyedén megfeledkezel a folyadékpótlás fontosságáról, pedig a hidratáltság fenntartása a nyári forróságban az egyik legfontosabb teendőd. Egy felnőtt nőnek 2, a férfiaknak pedig 2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos napon, hőségben viszont ez a szükséglet akár 2-3-szorosára is növekedhet.

Nem érzed teljesnek a „mindenféleképpen vidd magaddal tárgyak” listáját? Még valóban akad egy fontos dolog, amit érdemes lenne magaddal vinned. Jogosan reklamálhatnál a strandpapucs kifelejtéséért, de inkább mutatunk valamit, amit sokkal szívesebben fogsz hordani.

Strandon, vízparton, szaunában – Ebben bárhol talpra állhatsz!

A strandtalp használatával többé nem jelent majd gondot, ha otthon felejtetted a flip-flop-odat, hiszen a vízhatlan kütyüvel teljes mértékben kiválthatsz bármilyen papucsot – ráadásul úgy viselheted, hogy észre sem veszed majd, hogy van valami a lábadon. Sétálhatsz vele a tengerparton, nyugodtan szaladgálhatsz a medencék körül, de a vízbe csobbanás előtt sem kell megválnod tőle. Sőt! Ajánlott végig a lábadon tartanod!

A medencék csúszós burkolata vagy a természetes vizekben megbúvó éles kagylók és kövek sem okozhatnak problémát, a homok hőmérsékletével pedig többé nem kell foglalkoznod. A kütyü felragasztásával talpad a perzselő forróságot is bírni fogja.

Víz közelébe készülsz? Felejtsd el a papucsot – úgyis csak elhagynád, vagy megbotlanál és elcsúsznál benne. Ragaszd fel inkább a strandtalpat, és élvezd az önfeledt kikapcsolódást anélkül, hogy a lábbelidre és a talpad biztonságára kéne figyelned!