Csapd össze a kezed, és kialszanak a fények

A környezettudatosság az egész világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre többen eszmélnek rá, hogy felelősséggel tartoznak a környezetük iránt. A szelektív hulladékgyűjtéssel, a kerékpáros közlekedéssel vagy a helyi élelmiszerek vásárlásával Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy környezeted megóvd a káros behatásoktól, de léteznek még ennél is kézenfekvőbb dolgok, amikre érdemes odafigyelned.

Íme néhány megszívlelendő tanács:

  • Csak akkor folyasd a csapot, amikor arra valóban szükséged van!
  • Ne dobd ki a meghibásodott elektronikai eszközeidet, hanem próbáld megjavíttatni őket!
  • A hagyományos izzók helyett válts energiatakarékosra!

Apróságnak tűnhetnek, de már ezek betartásával is rengeteget tehetsz annak érdekében, hogy Földünk még generációkon keresztül élhető környezet maradjon.

Tedd meg az első lépést: válts energiatakarékos izzókra!

Mai világunkban a természet adta napsugarak már nem elegendőek ahhoz, hogy maradéktalanul elláthassuk mindennapi teendőinket. A mesterséges fényforrások olyannyira az életünk szerves részévé váltak, hogy már el sem tudnánk képzelni a hétköznapokat nélkülük. Te tudatosan vásárolsz? Odafigyelsz arra, hogy milyen villanykörtéket használsz?

Létezik egy különleges kis égő, aminek használatával búcsút inthetsz a feleslegesen világító lámpáknak, a villanykapcsolókkal sem kell bajlódnod, ráadásul még energiát is spórolhatsz!

Ez a körte csak a tapsodra vár!

Emlékszel arra a reklámra, amiben a fiatal srác egyetlen tapssal eloltotta a villanyt? Esetleg voltál olyan szállodában, ahol a kapcsoló megérintése nélkül be tudtál sötétíteni? Mit szólnál hozzá, ha a saját lakásodban is így irányíthatnád a lámpákat?

A hangérzékelős LED-es izzó egy rendkívül energiatakarékos fényforrás: fogyasztása minimális, a beépített hangérzékelőnek hála pedig csak akkor világít, ha neszt észlel – egyetlen tapssal vagy bármilyen kisebb zajjal működésbe hozhatod. Elcsendesedett a lakás, de égve maradt a villany? Ne izgulj, ha huzamosabb ideig csendet érzékel a szerkezet, automatikusan kikapcsol. A kütyübe ráadásul egy fényérzékelőt is elhelyeztek, így tényleg csak akkor világít, ha valóban sötét van.

Csavard be otthon is a hangérzékelős LED-es izzót, és élvezd, hogy akár az ágyadban fekve is irányíthatod energiatakarékos fényforrásaidat!