Vedd elő a tojásaidat!

B12-vitamin, A-vitamin, D-vitamin, szelén, folsav, foszfor és még sorolhatnánk azokat a nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat és vitaminokat, amiket egyetlen tojás elfogyasztásával biztosíthatunk a szervezetünk számára. A pozitív hatásokat már számos tanulmány bizonyította, sokan mégsem építik be táplálkozásukba ezt az értékes élelmiszert…

Évtizedeken keresztül élt az a téves vélekedés a köztudatban, hogy a tojás magas koleszterintartalma miatt károsan hathat az egészségi állapotunkra. Azóta táplálkoztástudományi szakemberek megállapították, hogy az élelmiszerekkel bejuttatott és a vérben lévő koleszterin között nincs összefüggés, tehát a tojás mértékletes fogyasztásával nem növeljük szervezetünkben a káros koleszterin szintjét.

A félreértés tisztázódott, mi pedig összegyűjtöttünk Neked három olyan kütyüt, amik segítségével kényelmesebben készítheted el az apró vitaminbombát.

Segítünk kitalálni, hogy mihez kezdj a tojásaiddal!

Sütnél? Főznél? Szétválasztanál? Mindegyikre tudunk mutatni egy pofonegyszerű megoldást!

1. Tükörtojás? Rántotta? Legyen tökéletes a formája!

A szilikon tojás- és palacsintasütő forma használatával tökéletesen egyforma adagokat készíthetsz, és nem kell bajlódnod azzal sem, hogy egyesével forgasd át őket. Az elkészült ételeket könnyedén a tányérra helyezheted, nem fognak leragadni.

Ezzel a 7 rekeszes sütőformával pillanatok alatt elkészítheted mindenki kedvenc palacsintáját vagy tojásos reggelijét!

2. Főtt tojások készítése pucolás nélkül

Neked is nehézséget okoz a tojáshéj eltávolítása főzés után? Mit szólnál hozzá, ha már eleve úgy vehetnéd ki az apró vitaminbombákat a forró vízből, hogy már csak tálalnod kell őket? A tojásfőző készlet segítségével soha többé nem kell a forró héjjal bíbelődnöd!

Törd fel a tojásokat még főzés előtt, helyezd el őket a formákba, és ízesítsd kedved szerint! A tapadásmentes műanyagból könnyedén csusszannak majd ki.

3. Törd fel, és válaszd szét egyetlen mozdulattal!

Sokszor meggyűlt már a bajod a tojások feltörésével? Előfordult, hogy szétcsattant az egész, és minden a földön kötött ki? Eleged van, hogy a nyers tésztából kell kiszedegetned az apró tojáshéjakat? Az automatikus tojástörővel búcsút inthetsz ezeknek a kellemetlenségeknek!

A kütyü kiegészítőjének hála ráadásul a sárgájának és a fehérjének a szétválasztása sem okozhat többé problémát, ugyanis törés után automatikusan különválasztódnak a rétegek.

Szerezz be néhány darab tojást, és üss össze egy felejthetetlen reggelit vagy vacsorát a családnak ezeknek a szuper kütyüknek a segítségével!