Egy kötelező tartozék a barkácsoláshoz!

Fúrás, faragás, kalapálás, csavarhúzás, festés, burkolás. Bizonyára Te is nap, mint nap szembe találod magad olyan ház körüli teendőkkel, amiket célszerű lenne mihamarabb elvégezned. A problémák elhárításához vagy egy új dolog összeeszkábálásához azonban megbízhatóan és hatékonyan működő szerszámokra van szükséged. Ha vetnénk egy pillantást a barkácskészletedre, biztosan minden fontos dolgot megtalálnánk benne?

Csavarhúzó? Pipa. Kalapács? Pipa. Harapófogó? Pipa. Többek között ezek azok az eszközök, amik nagy valószínűséggel a Te szerszámos ládádban is megtalálhatóak. Létezik azonban egy praktikus kis szerkezet, ami előfordulhat, hogy Neked sem képezi az alapfelszerelésed részét. Pedig a használatával rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetnéd magad!

Az előbbi felsorolásból kihagytunk két nagyon fontos dolgot: a ceruzát és a vonalzót. Ezek a mindennapos használati tárgyak szinte bármilyen munkálat során elengedhetetlen tartozékoknak számítanak. Mérni ugyanis szinte minden helyzetben ajánlott – amennyiben pontos végeredményre törekszel. Egy egyszerű vonalzónak azonban sajnos megvannak a korlátai. Mit szólnál egy olyan mérőeszközhöz, amit az igényeidhez mérten szabályozhatnál, ezért minden helyzetben számíthatnál a segítségére?

Így pontos lesz a végeredmény!

Ismered a mondást? „Mérj kétszer, vágj egyszer!” Valószínűleg ezzel Te is egyetértesz, hiszen inkább a méricskéléssel teljen el az idő, mint a pontatlan kalkulálás okozta hibák kijavításával. A szögsablon viszont rácáfol erre az állításra, hiszen a használatával akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha csak egyszer méred le a dolgokat.

Mivel a négyszög alakban elhelyezett mérőléceket tetszés szerint állíthatod be, ezért bármilyen alakzatot könnyedén lemérhetsz a kütyü segítségével – akár a lesarkalt felületeket is. Az állítható colostok a mérendő tárgy vagy felület oldalhosszainak egyidejű leolvasását is lehetővé teszi, a négy pontban elhelyezett csavarok kilazításával majd meghúzásával pedig stabilan rögzítheted a lemért szögeket.

Praktikus, strapabíró, sokoldalú

A rugalmas műanyagból kiöntött mérőeszközt használhatod fafelületek megmunkálásakor, csempék méretre vágásánál vagy bármilyen hétköznapi barkács-tevékenység alkalmával. A kütyüt ráadásul néhány mozdulattal összehajthatod, így a tárolása sem okoz majd problémát. Amennyiben eddig csak egy egyszerű vonalzó vagy egy mérőszalag lapult meg a szerszámos ládádban, akkor itt az ideje, hogy bővítsd a készletet!

Gyorsítsd fel, tedd pontosabbá, és varázsold hatékonyabbá a munkavégzést! A szögsablon használatával élmény lesz a méricskélés.