Baleset történt? A bizonyíték ott lehet a markodban

Bármennyire elővigyázatos vagy vezetés közben, azt sajnos nem tudod befolyásolni, hogy a forgalomban részt vevő többi sofőr mennyire legyen körültekintő. Annak ellenére, hogy az összes szabályt betartva robogsz autóddal a városban, előfordulhat, hogy egy baleset szemtanúja, ne adj’ Isten elszenvedője leszel. Ilyen helyzetekben elengedhetetlen tisztázni, hogy mi is történt pontosan…

2018-ban országosan majdnem 40 000 baleset történt a a közutakon – ebből majdnem 12 000 súlyos, több, mint 1 300 pedig sajnálatos módon halálos kimenetelű volt. A statisztikai adatokból kiolvasható az is, hogy minél inkább közeledünk a karácsonyi időszakhoz, annál több balesetre számíthatunk, arányaiban pedig a keleti megyékben élők szenvedik el a legtöbb szerencsétlenséget.

Elszomorító szembesülni ezekkel az adatokkal, de sajnos bárkivel, bármikor megtörténhet hasonló. Ezekben az esetekben pedig fontos, hogy a kezedben legyen a bizonyíték: nem Te voltál a vétkes sofőr.

Vitának helye nincs!

Amennyiben egy baleset során arra hagyatkoztok, hogy ki, hogyan emlékszik az adott helyzetre, akkor könnyen előfordulhat, hogy még akkor is Te húzod a rövidebbet, ha nem Te voltál a vétkes fél. Sajnos az is előfordulhat, hogy úgy szabnak ki rád bírságot, hogy nem követtél el szabálysértést. Bosszantó, ugye?

Ha szeretnéd elkerülni az ehhez hasonló kellemetlen és megalázó helyzeteket, mindenféleképpen érdemes beszerezned a Novatek autós eseményrögzítő kamerát! A kütyü használatával búcsút inthetsz a kétes helyzeteknek, hiszen pillanatok alatt visszajátszhatod, hogy mi is történt pontosan. Ezek után pedig állíthat bárki bármit, a felvételekkel nem lehet majd vitatkozni.

Mindig, mindent lát!

Nem számít, hogy szikrázó napsütés vagy koromsötét éjszaka van, az éjjel látó kamera minden helyzetben FULL HD minőségben rögzíti a történéseket. 170 fokos látószögének hála semmi sem maradhat észrevétlenül, beépített mozgásérzékelőjének a segítségével pedig akkor is rögzítheted a járműved körül zajló eseményeket, ha éppen nem a kormány mögött ülsz. Így könnyedén kiderítheted, hogy ki húzta meg parkolás közben a kocsid oldalát, vagy ki volt az, akinek éjszaka rongálni támadt kedve.

Bármennyire óvod a gépjárművedet, elkerülhetetlen, hogy idővel kisebb nagyobb karcolások jelenjenek meg a karosszérián. A Novatek autós eseményrögzítő kamera ettől sajnos nem tud megóvni, de használatával bármilyen koccanás esetén felvétellel bizonyíthatod az igazadat, ha pedig távol vagy a járművedtől, lefülelheted, hogy ki okozott kárt a kocsidban.