Az egy dolog, hogy kifogtad, meg is kell pucolni…

Horgászni rengetegen szeretnek, a hal elő- és elkészítését viszont már kevesebben vállalják szívesen. Ha nem szeretsz a konyhában sürögni-forogni vagy egyszerűen csak ki nem állhatod a hal jellegzetes szagát, érdemes lerövidítened az elkészítés folyamatát.

Tudtad, hogy Magyarország területén több mint 80 fajta hal él? Pedig, ha megkérdeznénk néhány járókelőt, a pontyon, a csukán, a harcsán és a keszegen kívül nem sokat tudnának felsorolni. De hogy lehet ez? A válasz elég kézenfekvő: egy 2017-es EU-s statisztika alapján hazánkban egy emberre mindössze 5 kiló hal elfogyasztása jut egy évben (ezzel az utolsó helyek egyikén állunk Európán belül). Így pedig már nem is olyan meglepő, hogy a fajták ismeretében tájékozatlanok az emberek kishazánkban.

Egészségünk érdekében pedig fontos lenne, hogy gyakrabban kerüljön a tányérunkra a különböző módon elkészített kopoltyús élőlényből, ugyanis rendkívül gazdagon tartalmaznak olyan tápanyagokat, amikre a mindennapok során szükségünk van. Ráadásul a szív- és érrendszerünk védelme érdekében is sokat tehetnénk, ha a megszokott húsok és húskészítmények helyett a halpultról választanánk hozzávalókat a vacsora elkészítéséhez!

A leggyakoribb kifogások

Büdös.
Szálkás.
Körülményes az elkészítése.

Egy horgász számára a felsorolt „problémák” valószínűleg megmosolyogtatóak, de tény, ami tény, rengeteg embert elrettentenek a felsorolt tényezők a hal feldolgozásától. Számukra fejlesztettek ki egy mesteri kis szerkezetet, ami a körülményes elkészítést sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá varázsolja.

A pucolás többé nem lehet kifogás!

Nem szereted, hogy hosszú perceket kell foglalkoznod a hal megtisztításával? Felbosszant, amikor a szanaszét repkedő pikkelyek mindenhol megtalálhatóak? A halpikkely pucoló használatával egyszerűbbé válnak a konyhában eltöltött percek! A szerkezet speciális fogazatának köszönhetően a kopoltyús előkészítésének az ideje a felére csökkenthető, a lehajtható fedő pedig megakadályozza, hogy a lenyúzott részek a földön kössenek ki. A kütyü tisztítását is egyszerűen meg tudod oldani: folyóvíz alatt néhány mozdulattal elöblítheted.

Ha szeretnél egészségesen és változatosan táplálkozni, mindenféleképpen próbáld meg beépíteni étrendedbe a friss halak fogyasztását. Megértjük, ha a fentebb felsorolt kifogások miatt nincs kedved hozzákezdeni a hal elkészítéséhez, de ha beszerzed a halpikkely pucolót, sokkal egyszerűbb lesz a dolgod.