Arcápolás 7 lépésben

Ha valaki szép arcbőrre vágyik, elsősorban mindig a sminktermékek között kezd el kutatni. Letesztel milliónyi alapozót és korrektort, majd csalódik, hogy egyik sem biztosít perfekt fedést. Holott a szép és egységes arcbőr titka nem a sminktáskánkban, hanem a fürdőszobában keresendő.

Mint ahogy a fürdés és a fogmosás is szerves része a napi rutinunknak, úgy az arcápolásra is legalább ennyi, ha nem több időt és energiát kéne fordítani. Az arcunk ápolása nem merül ki annyiból, hogy zuhanyzás közben gyorsan kenünk a fürdőszivacsunkban maradt habból valamennyit az arcunkra, majd ímmel-ámmal megdörzsölgetjük.

Sajnos ez egyáltalán nem elegendő ahhoz, hogy a pórusainkat kellőképp megtisztítsuk. Pedig az arcunk nap, mint nap rengeteg szennyeződéssel küzd meg. Elég csak a városi levegőben gomolygó füstre és porfellegre gondolni. Ha ezektől nem szabadítjuk meg minden nap végén, az csak pattanásokhoz és csúnya bőrhibákhoz fog vezetni.

Az arctisztás legyen egy külön szeánsz

Én régen kifejezetten utáltam az arctisztítással bajlódni, mert csak plusz időt vett el tőlem, amikor már amúgy is elég fáradt voltam és nem vágytam semmire a forró fürdő után, csak arra, hogy bedőlhessek végre az ágyamba és aludhassak.

Miért nem lehet összekötni a kellemeset a hasznossal és a zuhany alatt megmosni az arcunkat? Elsőnek is, az a vízhőmérséklet, amit mi zuhanyzásnál használunk, az arcunknak túl meleg. Másrészt a tusfürdők nem képesek eltüntetni a pórusokba lerakódott szennyeződéseket.

Kénytelenek vagyunk hát külön elintézni, zuhanyzás után vagy előtt.

Keressük meg a nekünk megfelelő arctisztító terméket

Semmiképp ne érjük be egy puszta szappannal, ha arcmosásról van szó. Igaz, sokan esküdnek rá, hogy remek megoldás lehet zsíros bőrűeknek, de a tévhittel ellentétben ezzel csak többet ártunk a bőrünknek. Fontos, hogy olyan arcápoló termékeket használjunk, ami passzol a bőrtípusunkhoz.

Használjunk arctisztító készüléket

Ha fokozni szeretnénk az arctisztító hatását, akkor érdemes beszerezni egy arctisztító készüléket is, ami hosszútávon nagyon jó befektetés tud lenni. Az én kedvencem ez az 5 az 1-ben Arc- és testtisztító készülék, amivel cserélhető fejeinek köszönhetően alaposan és hatásosan lehet arcot tisztítani.

Az erősebb sörtéjű kefével a habzó lemosómat szoktam körkörös mozdulatokkal szétoszlatni, aztán az egyre puhább szivacsok felé haladva átdörzsölöm vele az egész arcom. Nem csak tisztít, de fel is frissít és még masszásnak sem rossz.

Pórustisztítás profin

Van, hogy egy sima arclemosó nem elegendő. Sajnos az én pórusaim is elég tágak, így könnyen megül bennük a szennyeződés. Ilyenkor jól jön egy kis plusz segítség. Az aktuális kedvencem jelenleg ez a kis Pórustisztító készülék, amelynek lényege, hogy az erős szívóenergiájával szinte kiszippantja a leülepedett koszt a bőrömből. Kicsit bajos és pepecselős a használata, de megéri a belefektetett idő.

Hidratálás minden mennyiségben

Semmiképp ne hagyd abba az arcápoló rutinodat a tisztítás után. A hidratálás igen fontos része kéne, hogy legyen a mindennapjaidnak. Még akkor is, ha alapvetően zsíros bőrrel rendelkezel. Ilyen esetekben keress direkt zsíros bőrre való arckrémet és azzal ápold. Lehetőleg legyen külön éjszakai és nappali krémed is.

Mondj nemet a ráncokra

Jó, ha már időben felvesszük a harcot a ráncok ellen és nem visszafordítani, hanem inkább megelőzni próbáljuk őket. Sokkal hatásosabb és könnyebb is, ha már jó előre odafigyelünk a bőrünk ápolására. Hetente egyszer szánjunk egy kis időt a maszkokra. Meditáljunk egy kicsit, olvasunk közbe vagy csak tegyük be a kedvenc sorozatunk, amíg a maszk a fejünkön dolgozik.

A kollagén tartalmú arcmaszkok nem csak hidratálják, puhává és selymessé varázsolják a bőrünket, de még a ráncok megelőzésében is segítenek. A fáradt, táskás szemekre pedig igazi gyógyír lehet a kollagén szemmaszk. Hagyd magadon 20-30 percig, majd meleg vízzel mosd le és garantáltan újjá fog születni a bőröd. Én egyszerűen imádom. A hétvégi relaxációs rutinomban az egyik kedvenc részem!

Váljon rutinná!

A legfontosabb dolog mégis az, hogy próbájuk rendszeresíteni az arcápolási rutinunkat a mindennapokban. Ne csak hébe-hóba tegyünk fel egy tisztító maszkot, mert azzal látványos eredményt úgy sem fogunk elérni.

Kényszerítsük magunkat, minden este, akkor is, ha már túlfáradtnak érezzük magunkat. Ne feküdjünk le soha sminkben és ne mismásoljuk el a hidratálás sem. Később még meg fogjuk köszönni magunknak a kitartásunkat!