Amikor nem örülsz neki, hogy levelet kaptál…

Gyönyörködünk a természet színeiben, magunkra öltjük kedvenc kabátunkat és fellélegzünk a tikkasztó nyári forróság után. Minél idősebbek vagyunk, annál inkább megtanuljuk értékelni az ősz szépségeit. A téli hónapokat megelőző időszak felnőtt szemmel valóban teljesen más arcát mutatja, mint gyermekkorunkban, októberhez közeledve viszont évről-évre előkerül egy probléma, amitől a kertes házban élők szívesen megszabadulnának…

– Fűnyírás.
– Hólapátolás.
– Gyomlálás.

Ez csak néhány olyan feladat, amivel a családi házban élőknek hétről-hétre szembe kell nézniük. Van azonban egy teendő, amiről csak ritkán esik szó, pedig ugyanúgy elkerülhetetlen része a természetközeli életnek, mint az imént említett elintéznivalók.

Te is hajlamos vagy megfeledkezni az ereszcsatornák tisztán tartásáról? Nem ajánljuk, hogy félvállról vedd ezt a feladatot! Az őszi hónapokban ráadásul érdemes kiemelt figyelmet fordítanod rá!

Csak egyszer kell elővenned a létrát!

Ahol kert van, ott nagy valószínűséggel fa is található. Ahol pedig legalább egy fa ágaskodik, ott lehulló levelekkel is számolni kell. Hogy mindez mikor, milyen mennyiségben- és irányban következik be, azt nem tudod befolyásolni. A lombfogó háló segítségével viszont bebiztosíthatod magad, hogy egyetlen falevél se juthasson be a vízelvezető rendszeredbe!

Ne feledd: mindig jobb megelőzni a bajt, mint orvosolni a problémát! A kütyü bevetésével elkerülheted a poshadó termések feltorlódását, a csapadék megrekedését és az ereszcsatornák megrottyanását. Mindössze annyit kell tenned, hogy felmászol a létrára, kifeszíted, majd a rögzítő pöckökkel stabilizálod a hálót a vízelvezető rendszered fölött, és többé nem kell foglalkoznod a szennyeződések eltávolításával.

Eshet eső, hullhat hó, a víz mindig ott talál majd utat magának, ahol Te szeretnéd. A lombfogó hálónak köszönhetően a létrára soha többé nem lesz szükséged!