Amikor megcsapja a pecázás varázsa…

Rengetegen szeretnek horgászni, közülük pedig sokan úgy gondolják, hogy aki egyszer megízleli a botlengetés varázsát, az mindig vágyni fog rá, hogy visszatérjen a partra. Szeretnéd, hogy gyermeked vagy unokád is belekóstolhasson a halfogás különleges világába? Akkor ehhez mindenféleképpen szüksége lesz egy alapfelszerelésre!

Azok az emberek, akiknek még sose akadt hal a horgukra, a pecázásra általában unalmas időtöltésként tekintenek. Ritkán van kapás, körülményes a felszerelés előkészítése, ráadásul még arra is oda kell figyelni, hogy ne csapjunk zajt, különben elriasztjuk a halakat. Pedig a táplálékszerzés egyik legősibb formájából nem csak mi, hanem a fiatalabb generációk is rengeteget tanulhatnak.

A természet szeretete és tisztelete mellett, türelemre, önuralomra, összpontosításra és még rengeteg egyéb készség elsajátítására és fejlesztésére alkalmas a horgászat. Úgy érzed, hogy gyermeked (vagy unokád) készen áll rá, hogy kifogja az első halat? Akkor mire vártok? A kezdeti lépésekhez csak egy kis etetőanyagra, csalira, horogra, damilra, és egy praktikus kis botra lesz szükségetek!

Az első pecabot kiválasztása

Életünk során minden egyes nap egy véget nem érő tanulási folyamat része. Elsajátítunk olyan alapvető dolgokat, mint a beszéd, a járás, az írás és az olvasás, később pedig megpróbáljuk ellesni a főzés, a takarítás vagy éppen a fűnyírás rejtelmeit. Ennek a véget nem érő folyamatnak az egyik eleme lehet a horgászat fortélyainak a megtanulása, amit érdemes egy olyan bottal kezdeni, ami méretben, súlyban és praktikumban is tökéletesen megfelelő egy gyermek számára.

A teleszkópos zsebpecáról összecsukott állapotban valószínűleg nehezen tudnád megmondani, hogy mi is az pontosan. A mindössze 20 centiméteres botot viszont egyetlen mozdulattal teljes értékű halfogó eszközzé varázsolhatod. Az orsó rögzítése és a damil befűzése után pedig már csak a horog és a csali felhelyezésére lesz szükséged.

Néhány perc alatt, és cipekedés nélkül!

Hogy miért nem indul el valaki pecázni, arra rengeteg kifogást lehet találni. A két leggyakoribb talán az, hogy körülményes az előkészülési folyamat, a másik pedig, hogy fel kell málházni magadat, ha minden fontos dolgot magaddal akarsz vinni a partra. Egy profi felszerelés esetében ezzel nehéz lenne vitatkozni, de a teleszkópos zsebpeca rácáfol ezekre az állításokra.

A szerkezet összeállítása egy gyerek számára is pillanatok alatt elsajátítható, a pehelykönnyű, összecsukható üvegszál bot pedig akár egy farzsebben is szállítható. Amennyiben az első horgászatra indultok, csak egy kis hátizsákra vagy egy kézi szatyorra lesz szükségetek, hogy mindent magatokkal tudjatok vinni.

Vigyél ki néhány kisszéket, foglaljatok helyet a parton, lengessétek meg a teleszkópos zsebpecát, majd várjátok a tökéletes pillanatot! Biztosak vagyunk benne, hogy az együtt töltött idő mindkettőtök számára feledhetetlen élmény lesz.