Neked is problémát jelent a zokni felhúzása?

Fiatalon bele sem gondolunk, hogy évekkel később az olyan egyszerűnek és hétköznapinak számító cselekedetek is kihívást jelentő feladattá válhatnak, mint egy bútor elmozdítása, az ablakok letakarítása vagy éppen egy zokni felhúzása. Pedig mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor szembe kell néznünk az ehhez hasonló problémákkal. Ráadásul még meg sem kell hozzá öregednünk…

1. Sokan már születésük kezdetétől kénytelenek megtanulni, hogy milyen érzés, és hogyan lehet együtt élni egy mozgást korlátozó betegséggel.

2. Elég egyetlen rossz mozdulat, ami olyan becsípődést idézhet elő, hogy napokon vagy akár heteken keresztül is ágyhoz kötve kell élni.

3. A családot vállaló nők terhességük vége felé kénytelenek szembe nézni a ténnyel: testük változása olyan nehézségeket idézhet elő, amik korábban nem jelentettek akadályt.

4. Az idősebb kor szinte törvényszerű velejárója, hogy a szervezet „elhasználódik”, és az alapvető mozdulatokat is csak fájdalommal társítva vagy egyáltalán nem lehet végrehajtani.

Amennyiben valamelyik állapot Téged, esetleg egyik családtagodat vagy ismerősödet is érinti, érdemes megismerkedned egy különleges, első ránézésre furcsának tűnő, de annál praktikusabb kütyüvel!

Zokni? Cipő? Többé egyik sem jelent akadályt!

A zokni felhúzó segédeszköz használatával hajlongás és fájdalom nélkül veheted fel a lábmelegítő ruhadarabot, de a cipődbe is könnyebben bújhatsz bele a segítségével. Csak ülj le egy székre, a fogókar segítségével emeld fel az állványt, majd fogd az öledbe, és húzd rá a zoknit. A földre helyezve már csak bele kell bújtatnod a lábad. A fogó kart ezután cipőkanálként használhatod, így a lábbelit is sokkal egyszerűbben veheted fel.

Egyedül is megy!

A gyermekvárás, egy betegség vagy az időskor váratlan kihívásokat támaszthat elénk. Bizonyos változásokkal szemben tehetetlenek vagyunk, viszont akadnak olyan dolgok, amiket a megváltozott élethelyzet ellenére önállóan, mások segítsége nélkül is el tudunk végezni.

1. Húzd fel a zoknikat!

2. Bújj bele a cipőkbe!

A zokni felhúzó segédeszköz használatával nincs több hajlongás, fájós derék vagy pocaknyomás. Nem számít, hogy a terhesség, egy betegség vagy az elhasználódott ízületeid miatt esik nehezedre a mozgás, a zokni- és cipő felvétele többé nem jelenthet akadályt!