Amikor a cipő felhúzása és a járkálás is kínszenvedés

Egy új lábbeli kiválasztásánál a legtöbb ember számára mindössze két szempontot kell figyelembe venni: legyen kényelmes és nézzen ki jól. Amennyiben azonban bütyök alakult ki a lábadon, sokkal nehezebbé válik a helyzeted. Ráadásul ez csak a kisebbik probléma, amivel a deformitás miatt szembe kell nézned…

Mielőtt mélyebbre ásnánk, van egy jó hírünk: nem vagy egyedül a problémáddal. Olyannyira nem, hogy a nagylábujjnál kialakuló kemény dudor a leggyakrabban előforduló lábdeformitásnak számít a nők körében. Sokan nem is foglalkoznak a kezelésével, egyszerűen csak megtanulnak vele együtt élni. Pedig lenne lehetőség a kellemetlenségek kiküszöbölésére.

Nem csak egy csúnya dudor

A bütyök megjelenését érdemes komolyan venned! Ha szerencsés vagy, csak esztétikai problémát jelent, fontos viszont tisztában lenned vele, hogy gyulladás kialakulásakor komoly fájdalmakkal is szembe kell nézned. Mit lehet ilyenkor tenni?

  1. Keress fel egy ortopédiai szakrendelést!
  2. Messziről kerüld el a magas sarkú, keskeny orrú cipőket!
  3. Rendszeresen tornáztasd a lábad!
  4. Előzd meg a gyulladás kialakulását!

A fájdalom csillapítható és elkerülhető!

Az ortopédiai bütyökvédő használatával elkerülheted, hogy a lábadon megjelenő kitüremkedés belobbanjon, és dörzsölődés hatására elviselhetetlen fájdalommal kelljen szembe nézned. Megtörtént a baj? Akkor se ess kétségbe! A zokni alá húzható kiegészítővel pillanatok alatt csillapíthatod a bütyökre nehezedő nyomást.

A lábfejed formája miatt pedig ne izgulj! A szilikon betéttel ellátott segédeszköz rugalmas anyagának köszönhetően bármilyen idomhoz igazodik, viselését pedig nem csak te, hanem a környezeted sem fogja észre venni.

A deformitás kialakulása bizonyos esetekben elkerülhetetlen, a fájdalommal viszont nem kell együtt élned! Az ortopédiai bütyökvédő beszerzésével visszatérhetsz a problémamentes hétköznapokhoz.