A szemed csal! Ne bízz benne!

„Még egy kicsit jobbra. Nem, nem ennyire. Most jó. Talán egy picit még fentebb. Igen, így szuper lesz, fúrhatod a lyukakat! Nézzük meg egy kicsit messzebbről. Hát ez nem lett egyenes…” Ismerősen csengenek az ehhez hasonló mondatok? Ez történik olyankor, amikor megpróbáltok a szemetekre hagyatkozni. Pontos mérések esetén ez nem túl jövedelmező megoldás.

Egy otthonos lakás kialakításának elengedhetetlen része a csupasz falak feldíszítése. Hogy mindezt beépített vagy mobil polcokkal, festményekkel vagy családi képekkel szeretnéd elérni, az már ízlés kérdése. Egyben viszont mindannyian egyetértünk: szeretnénk, ha a felfüggesztett dolgok tökéletesen lennének elhelyezve.

Tegyük fel, hogy végre megszáradt a frissen mázolt fal, a következő lépés pedig a polcok és a képek rögzítése. Igen ám, de mit lehet tenni olyankor, ha mindezt egyedül kell végrehajtanod?

  • Megpróbálsz átcsábítani egy ismerőst?
  • Előkapod a szerszámosládából a mérőszalagot?
  • Rábízod magad a szemedre?

Helytelen megoldások – legalábbis abban az esetben, ha kifogástalan végeredményre vágysz!

Ki mondta, hogy pontosan mérni csak társaságban lehet?

Felejtsd el a mérőszalaggal bénázást, a bizonytalan eredményt adó szemmértéket és a mások tanácsaira, valamint segítségére támaszkodást. A lézeres szintező használatával úgy helyezheted fel képeidet és polcaidat a falra, hogy mindössze egyetlen gombot kell lenyomnod.

Tárd szét a kütyü lábait, helyezd rá a lézeres fejegységet, kapcsold be a készüléket, és válaszd ki, hogy milyen segédletre van szükséged. Függőleges vagy vízszintes vonalat szeretnél? Egy keresztmetszet vagy egyetlen pont lenne inkább a segítségedre? Egyetlen mozdulattal beállíthatod. A beépített vízmértéknek hála mértanilag pontosan belőheted a helyes pozíciót.

Szeretnéd egy magasabb pozícióba helyezni a szintezőt? Ezt is kényelmesen megteheted, ugyanis kialakításának hála bármilyen állványra ráerősítő a sárga fejegység.

Ints búcsút a pontatlankodásnak! Legyen minden tökéletesen vízszintes és függőleges!