A gumi mindig legyen rendben!

Te emlékszel még, hogy mi az az öt elem, amit vezetés előtt minden esetben ellenőrizned kell az autódon? Segítünk! Világító- és fényjelző berendezések, fékberendezés, kormányberendezés, rendszámtáblák és a gumiabroncsok állapota. Őszintén, Te szakítasz időt ezekre a lépésekre, vagy csak beülsz, és már taposol is a gázra?

Sajnos mindannyian hajlamosak vagyunk rohanni. Felgyorsult világunkban ritkán adódik alkalom, hogy kiürítsük az elménket, és minden idegszálunkkal egy adott dologra koncentráljunk. Így van ez a vezetéssel kapcsolatban is. Csak fordítjuk a kulcsot, rálépünk a pedálra, gondolatban pedig már a munkahelyünkön, és az aznapi teendőkön gondolkodunk. A megszokott útvonalon az emlékezetünkre hagyatkozva közlekedünk, a legfontosabb autóalkatrészek indulás előtti ellenőrzésére pedig hajlamosak vagyunk fittyet hányni. Ezzel azonban nem csak saját magunkat, hanem a környezetünket is veszélybe sodorhatjuk!

Az összes elem közül a legnagyobb veszélyt a gumik állapotának elhanyagolása jelentheti. A bordázat mélysége és az esetleges sérülések vizsgálata mellett az abroncsokban uralkodó nyomás ellenőrzése a legfontosabb teendőd. Ezen a ponton vetődik fel egy nagyon fontos kérdés: hogyan állapíthatod meg, hogy megfelelőek-e az értékek? Erre több lehetőséged is van!

Rendben van? Ránézésre megmondhatod!

A keréknyomás ellenőrző szelepsapkát kevesen ismerik, pedig forradalmi megoldást kínál az ideális érték megállapításához. Nem kell mást tenned, csak az eredeti szelepsapkák helyett felszerelni ezt a modern kis találmányt. Zölden jelez? Minden a legnagyobb rendben. Sárga a színe? Érdemes a legközelebbi benzinkúton felpumpálnod a kerekeket. Piros? Ne indulj útnak, amíg nem sikerült normalizálnod a nyomást!

Autó helyett inkább biciklivel vagy motorral jársz? A keréknyomás ellenőrző szelepsapka ezekhez a járművekhez is ideális választás.

Alacsony a nyomás? Hozd rendbe otthon!

A kézi kompresszor segítségével nem kell többé a benzinkútra sietned, hogy ellenőrizd az nyomást vagy levegőt lehelj a kerekekbe. Ennek a kompakt készüléknek a működtetéséhez csak egy szivargyújtóra lesz szükséged. Csavard rá a megfelelő kiegészítőt – amire éppen szükséged van –, és húzd meg a ravaszt. Meg fogsz lepődni, hogy mekkora erő van ebben az apró szerkezetben.

A puha kerék nem csak veszélyes, de az autó fogyasztását is megnöveli. Ellenőrizd a nyomást a kézi kompresszor segítségével, és ha nincs rendben, csak húzd meg a kart!

Szeretnél mindenkit biztonságban tudni? Csak akkor indulj útnak, ha a gumiabroncsok állapotát leellenőrizted, és mindent rendben találtál!