A fúrógép szivattyú előnyei

fúrógép szivattyú otthoni használatra

A fúrógép szivattyú segítségével nincs többé kellemetlen beázás!
Problémát okoz az állandó beázás? Vízelvezetési problémákkal küzdesz a ház körül? A fúrógép szivattyú költséghatékony, és gyors megoldást kínál.

A fúrógép szivattyú előnyei

Tudtad? A fúrógép szivattyú a leghíresebb szivattyú fajta, amelyet nem gyúlékony folyadékok szivattyúzására használnak, és nem tartalmaz belső villanymotort a járókerék működtetéséhez. Ehelyett egy szabványos kézi fúrógép által működtetett szivattyút használ a folyadék továbbítására. Pillanatok alatt kiszivattyúzza a vizet, így búcsút inthetsz a beázásoknak. Most nézzük meg a további előnyeit!

A fúrógép szivattyú nem rendelkezik a hagyományos szivattyúk funkcionalitásával. Ezek a szivattyúk nem képesek nagy mennyiségű folyadékot nagy távolságokra mozgatni, és a folyadékok továbbításához kézi fúrógépen keresztül történik a működtetés. Kis méretű, kompakt, így bárhol könnyedén használható.

Ennek a praktikus szerkezetnek köszönhetően nem kell többé aggódnod a vízzel megtelt csatornák, vagy a beázott aknák miatt (,ami ráadásul még kellemetlen szagokat bocsát ki) sőt, a gödröktől sem!

Hogyan működik a fúrógép szivattyú?

A fúrógép szivattyú rendkívül egyszerű felépítésű, és működésű. Van egy központi része, amely egy kijelölt szívó- és nyomó oldallal rendelkezik. A központi rész kör alakú, és a kör egyik oldalán egy mechanizmust tartalmaz, amely egy állítható elektromos fúrógéphez csatlakozik.

Amikor a fúrógép szivattyú működésbe lép, a járókerék elkezd forogni, amely vizet szív ki a szívószelepből. Ahogy a járókerék forog, a lapátok közötti térfogat megnő, ami egy alacsony nyomású területet hoz létre, ahol a légköri és statikus nyomás a szivattyú belsejébe nyomja a vizet.

A járókerék lapátjai a víz sebességét nyomássá alakítják, és növelik a víz nyomását. Miután áthaladt a járókeréken, a megnövekedett nyomású víz a kimeneti terület felé áramlik, ahonnan kiürül. A fúrógép szivattyúk csak kis mennyiségű folyadékot tudnak továbbítani.

A fúrógép szivattyú használata

A fúrógép szivattyú nagyon hasznos eszköz a víz egy helyről történő elvitelére, és egy másik helyre történő átvitelére. Leginkább a vízelvezetési tevékenységeknél hasznos, például abban az esetben, ha egy vízzel megtelt csatornát, vagy aknát kell kiszivattyúzni egy nagyobb zivatar után.

A következőkben összegyűjtöttünk néhány felhasználási módot:

     Dugulások elhárítása - Ahol folyadékáramlás zajlik, ott mindig fennáll a dugulás esélye. Ha dugulás történik, a folyadék áramlása korlátozottá válik. Ebben az esetben a fúrógép szivattyú jó megoldást jelenthet a folyadék gyorsabb szivattyúzására, és az áramlás lehetővé tételére.

     Olajcsere - Amikor olajcserére van szükség, először kiöntjük a maradék olajat a tartályból, majd új olajat teszünk bele. Erre a célra fúrógép szivattyú kiválóan használható.

     Víz kiszivattyúzása gödrökből- Egy vízzel teli gödör kiürítése nagyon nehéz kézzel, vödör segítségével. Egy egyszerű fúrógép szivattyúval teljesíthető a követelmény.

     Víz kiszivattyúzása kutakból - A gödrökhöz hasonlóan a kutakat sem lehet vödörrel kiüríteni. Egy egyszerű fúrógép szivattyú használható a kutak kiürítésére vagy a kívánt víz mennyiség kútból történő kiszivattyúzására.

     Víz kiszivattyúzása a medencéből - Egy fúrógép szivattyú használatával néhány óra alatt könnyedén kiüríthető a medence.

     Tartályok leeresztése - Néha a tartályok nem ürülnek ki teljesen, és bizonyos mennyiségű folyadék ott marad. A maradék folyadéknak némi erőre van szüksége ahhoz, hogy kijöjjön. Ezt az erőt a fúrógép szivattyú biztosítja.

Milyen messzire képes a fúrógép szivattyú működni?

A fúrógép szivattyúkat csak korlátozott számú alkalmazásban használják. Olyan helyzetekben, amikor csak kis mennyiségű folyadékot kell egyik helyről a másikra kiszorítani.

A számok alapján a fúrógép szivattyú 2000 liter/ óra sebességgel képes folyadékot kiszorítani 3 méter magasságig. Természetesen ez a szám típusonként eltérő lehet.

Fúrógéppel hajtható szivattyú

Olajhoz is használható?

A fúrógép szivattyú főbb alkalmazási területei közé tartozik, hogy az olajtartályban lévő olajok cseréjére is használható.

Feltéve, hogy a kiszorítandó olaj térfogata nem túl nagy, mivel a fúrógép szivattyú nem tud nagy mennyiségű folyadékot egyik helyről a másikra kiszorítani. Nagyobb mennyiségekhez nagyobb szivattyúkra van szükség, amelyeknek nagy a szállítóképessége és a teljesítménye.

Miért használunk fúrógép szivattyúkat?

A fúrógép szivattyúknak számos előnye van más szivattyúkkal szemben:

     Olcsóbbak, mint az azonos alkalmazásokhoz használt más szivattyúk.

     A fúrógép szivattyú számos mechanikai előnnyel rendelkezik más szivattyúkkal szemben.

     A fúrógép szivattyú kis mérete miatt nagyon alacsony zajjal működik, míg más szivattyúk hatalmas zajt keltenek és zavaróan hatnak működés közben.

     A fúrógép szivattyú biztonsági szabványa magasabb, mint az azonos alkalmazásokhoz rendelkezésre álló más szabványos szivattyúké.

Mi a fúrógép szivattyú célja?

Ezeket a szivattyúkat számos célra lehet használni. Kiválóan alkalmasak kisebb vízelvezetési feladatokra, például kisebb árvizek eltakarítására, víz szivattyúzására a kutakból, tartályok leeresztésére, dugulások megszüntetésére, és olajcserére.

Számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos szivattyúkkal szemben, ha egy folyamatban lévő projekthez alkalmazod. A fúrógép szivattyúk a szabványos szivattyúkhoz képest olcsóbbak, mivel kisebb méretűek, mint a szabványos szivattyúk. Általánosságban elmondható, hogy megfelelő használat esetén számos mechanikai előnyt kínálnak.

Általában elsősorban a tömlőtől és a fúrótól függenek, amelyet üzemeltetsz így, ha erősebb fúrót használsz, amely kárt okozhat, akkor könnyen ellenőrizheted azt. Hátránya, hogy egy kis teljesítményű fúrógép használatával hosszú időbe telhet a folyadék leeresztése. Szivárgás is előfordulhat, ha a tömlő nem megfelelően van felszerelve.

Méretéből adódóan a fúrógép szivattyú átlagos zajszintje is alacsony. A szivattyú teljesítménye csökkenti a környezetszennyezést is. Más típusú szivattyúkhoz képest a fúrógépes szivattyúk mérete kicsi, így kompakt és hordozható.

A legtöbb esetben a fúrógép szivattyút könnyebb használni, mint a hagyományos szivattyút, mivel ez a leginkább alkalmas egy tapasztalatlan felhasználó számára is. Mindemellett nagyobb biztonsággal alkalmazható, mint egy hagyományos szivattyú.

Nincs többé beázás!

Az utóbbi években az időjárás teljes mértékben kiszámíthatatlanná vált, bármilyen évszakról is legyen szó. A viharoktól, a nagy mennyiségű záporoktól, zivataroktól egyik évszak sem kímél meg minket. Ez különösen a kertes házban élő emberekre nézve jelent igen nagy problémát.

Az általunk forgalmazott fúrógép szivattyú rendkívül praktikus, hiszen kis méretének köszönhetően azonnal használhatod bárhol és bármikor, legyen szó akár a kert legmélyebb zugáról, vagy éppen a nappalidról. Többé nem kell aggódnod a vízzel megtelt csatornák, a beázott aknák, vagy a gödrök miatt!

Használata rendkívül egyszerű, és nem igényel szaktudást. Működtetéséhez csupán egy fúróra és két slagcsőre, vagy locsolótömlőre van szükséged. Ezeket a csatlakoztatás után a fúróval indíthatod, és már kezdődhet is a szippantás!

A szivattyú igen nagy hatékonysággal működik, ideális gyakorlatilag bármilyen folyadék kiszivattyúzásához, így nem csak a beázások ellen kiváló, de nagyszerű például az olaj, a rovarirtók, és a folyékony műtrágya átvitelére is.

Próbáld ki ezt a praktikus, és egyben költséghatékony megoldást, melynek segítségével nem kell többé szakembert hívnod, hiszen otthonodban önállóan is elvégezheted a szivattyúzással járó teendőket, előzetes szakértelem nélkül is!