6 imádnivaló Kütyü kutyamániásoknak

Egy kutya olyan, mint egy gyerek, a maga jó és rossz tulajdonságaival együttvéve. Ugyan olyan kis rosszcsontok tudnak lenni, akik nevelésre és sok-sok odafigyelésre szorulnak és persze még annál több szeretetre és játékra. Akinek kutyája van, az érti miről beszélek. Hiszen mind imádjuk ezeket a kis bugrisokat és szinte bármit megtudnánk nekik adni, ami szebbé teszi az életüket.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk 5 olyan Kütyüt, amit meleg szívvel tudunk ajánlani minden kutyaimádónak és az ő négylábú barátjának.

Kutyasétáltató szett

Mind tudjuk, hogy a testmozgás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, hát még egy kutya életében. Ahogyan nálunk, úgy náluk is épp annyira fontos, hogy meglegyen a mindennapos sétálás, hiszen nem csak hogy le tudják vezetni az energiájukat, de formában tartja őket, hiszen az elhízás a kutyánkat is pont úgy fenyegeti, mint minket.

Ez is egy ok, amiért annyira szeretjük a kis négylábunkat, mert ösztönöz minket a mozgásra. Akkor is felvesszük a túracipőnket és neki indulunk, ha semmi kedvünk nincs kimozdulni és szívesebben néznénk otthon az NCIS maratont a tévében.

Sokan vannak, akik szeretik a kutyasétáltatást és a napi edzés összekötni, ami szintén remek ötlet lehet. Kellemest a hasznossal és amúgy is, futni mindig jobb kettesben, mint egyedül. Ha viszont, eddig csak azért nem vitted magaddal a szőrös barátodat is, mert rettentőmód idegesített, hogy a póráztartás gátolja a kezeid szabad mozgását, akkor ideje beszerezned egy kutyasétáltató szettet.

Ennek segítségével a derekadra rögzítheted a pórázt és így mind a két a kezed szabadon maradhat. A legjobb, hogy még egy kis szütyőt is tehetsz rá, amiben magaddal viheted a jutalomfalatokat vagy akár telefonod, kulcsod és más fontos irataidat. Ráadásul fényvisszaverő csíkjának köszönhetően még késő este is biztonságosan sétálgathattok vagy akár futhattok egy jót a háztömbök körül.

Kutya esernyő pórázzal

Sétálni viszont akkor is menni kell, ha rossz idő van. Egy kis eső nem lehet akadálya annak, hogy a nyakunkba vegyük a várost és leszaladjunk a parkba egy kicsit körbeszimatolni. De hányszor volt már olyan, hogy inkább visszafordultatok az ajtóból, amikor megpillantottátok a kinti állapotokat?

Pedig nem kéne! Szegény kis szőrpamacsod egész nap azt várja, hogy végre mikor szabadulhat ki a lakásból, pár esőcsepp pedig tényleg képes tönkretenni az egész délutánotokat? Ilyen alkalmakkor biztos neked is eszedbe jutott már, hogy mennyivel könnyebb lenne az élet, ha a kutyusodnak is meglenne a saját kis esernyője, ami alá elbújhat.

Hát pedig, bármilyen hihetetlen, van ilyen és ez a világ egyik legőrültebb és egyben legédesebb dolga, amit mi valaha láttunk. A pórázzal egybe kötött esernyővel ezután bármilyen időben neki indulhatunk a sétálásnak.

Kutya Selfie – Teniszlabda tartó okos telefonra

Akinek kutyája van az jól tudja, hogy mennyi időbe tud telni, amíg végre sikerül róluk egy jó képet készíteni. A legtöbb energiatúltengéses kutya képtelen két perc erejéig megülni és a gazdájára figyelni, csak azért, hogy ő egy facebook kompatibilis selfiet tudjon lőni a nagyközönség számára. A végeredmény általában mindig tetőtől talpig összenyalt, bosszús gazdi. És persze egy használható kép se.

Az ilyen kudarcba fulladt próbálgatósakat jobb megelőzni és inkább bele se kezdeni a hosszadalmas procedúrába. De hát érthető, ha szeretnénk legalább egy közös képpel elkápráztatni az ismerőseinket és megmutatni nekik is, hogy milyen hihetetlenül aranyos tud lenni a mi kis ördögfiókánk, amikor épp sikerül rábírnunk, hogy nézzen ő is a kamerába.

Egy okos telefonra rögzíthető teniszlabdatartó viszont megoldást nyújthat minden bosszúságunkra. Használata egyszerűbb, mint gondolnánk. Csak pattintsuk rá a telefonunk tetejére a teniszlabdával együtt, ami majd garantáltan le fogja kötni a kutyánkat és minden figyelmét a labdára fogja szegezni, egy kis játék reményében, mi pedig ez idő alatt elkészíthetjük a képeket róla.

Azért persze a fogózkodás végén ne felejtsük megdicsérni őket, hiszen megérdemlik a játékidőt, főleg ha már úgy felcsigáztuk őket.

BazooK 9 labda kilövő

Ha pedig már a labdásáról van szó, ti is mindig hamarabb kifulladtok játék közben, mint a kutyátok? Ő még a fáradtság halvány jeleit sem mutatja, amikor te már kapkodva veszed a levegőt? Hidd el, ezzel nem vagy egyedül.

Aggodalomra semmi ok. Egy labda kilövő sokat segíthet a helyzeteden, amivel minden erőlködést mellőzve háromszor olyan messze is el tudod dobni a labdát, mint szabad kézzel. Így a kutyusod is kiélheti magát a futkározásban, te pedig végre kifújhatod magad.

Jutalomfalat adagoló

A játék végén pedig elmaradhatatlan rész a jutalmazás, nem igaz? Biztos vagyok benne, hogy a te kutyusodnak is ez a kedvenc része. Az csak még jobb, ha ezt is játszadozással kötitek össze, hiszen a finom falatokért meg kell dolgozni, nem igaz?

Ha pedig még a kis jószágod nem fáradt el eléggé, akkor ideje előkapni a jutalomfalat adagolót, ami tuti sikert fog aratni mind a kettőtöknél. Nem csak neked jó móka, hogy pusztán egy gomb segítségével lövöldözheted ki a jutalomfalatot, de a kutyádnak is izgalmas játék lehet elkapkodni a levegőben a feléje szálló finom falatokat.

Kisállat eledeladagoló labda

Ha viszont mind a ketten szívesebben heverésznétek a fűben, amíg kipihenitek a déli játék fáradalmait, akkor a jutalomfalat adagoló labda lesz számotokra az ideális választás. A kemény gumiból készült labda belsejébe bele tudod rejteni a jutalomfalatokat, amiket a kutyusodnak kell kihalásznia magának. Amíg ő elvan a rágcsálással, addig te élvezheted a napsütést és a friss levegőt.