5 Kütyü, amire minden kerékpárosnak szüksége van!

A biciklizésnek számtalan pozitívuma van. Gyors, mivel nem kell azon aggódnod, hogy a dugóban ragadsz valamelyik belvárosi kereszteződésnél. Ledolgozhatod hazafelé az irodában, a két projekt között befalt pizzát és ráadásul még sokkal olcsóbb is, mivel nem kell benzinre, sem pedig bérletre költened.

Viszont van pár Kütyü, amire érdemes beruháznod, ha hosszútávú kapcsolatot tervezel a kétkerekűddel.

Kerékpár zsebszerszám készlet

Bármennyire is szeretitek egymást, ezek a vasparipák igen csökönyösek tudnak lenni. Elég ha csak bal-kerékkel gördülnek ki az utcára. Sosem tudhatod, hogy mikor makacsolja meg magát a biciklid. Hazafelé, fáradtan, az út közepén cseppet sem kellemes érzés azzal szembesülni, hogy mostantól innen se előre, se hátra. Én már csak tudom. Egyszer egy kanállal kellett visszacsavarnom egy kilazult csavart a biciklimen, a semmi közepén.

Viszont egy egész szerszámos ládát mégsem pakolhatunk fel a csomagtartóra, hogy elkerüljük az ilyenfajta incidenseket. Mi lenne, ha ez a szerszámos táska elférne csupán egy farmerzsebben? Ez a is Kütyü mindent magában hordoz, amire egy SOS szervizhez szükséged lehet. Csavarkulcsok, csavarhúzók, küllőkulcsok, mind a bicikliken leggyakrabban megtalálható méretekben.

Mini hordozható kerékpár pumpa

Veled is megesett már, hogy útközben vetted észre, hogy valami nem stimmel? Nehéz tekerni, koppan a felni a döccenőknél. Hát persze, hogy megint leeresztett a kerék! Ilyenkor gondolkozik el az ember, milyen jó lenne minden sarokra egy kompresszor.

Hogy elkerülhesd az ilyen eseteket, érdemes beszerezni egy kompakt méretű fújtatót, amit könnyen a biciklire rögzíthetsz, vagy akár egy övtáskában is magaddal vihetsz. Nem kell többé visszafordulnod a sarokról, vagy vadászni a legközelebbi benzinkutat, hogy feltudd fújtatni a kereket. Mikor hosszabb túrára megy az ember egy ilyen Kütyü elengedhetetlen a defektjavító szett mellé.

Napelemes kerékpár lámpa

Nagyon sokat bosszankodtam már azon, hogy mindig a legrosszabbkor merült le az elem a lámpában és  ahogy gyengül az elem, gyengül a lámpa fénye is. Aztán meg mindig kimegy a fejedből újat venni bele, ismerős? De minek rohangálnánk a boltba elemért, ha van helyette egy a fejünk felett, naprakészen?

Egy biciklilámpa, amit a napfény tart neked használatra készen? Ez a kütyü kényelmes és környezetbarát megoldás minden kerósnak, aki unja az olcsó, elemes, gyenge fényű villogókat.

Lézeres kerékpár hátsó lámpa indexel

Legelső a biztonság! Ha már van első lámpád, ne feledkezz meg a hátsóról sem! Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lámpát választasz magadnak hátulra, hiszen fontos, hogy a kocsik minél hamarabb vegyenek észre még a legsötétebb utcákban is.

Egy könnyen felszerelhető, kormányról vezérelhető, többfunkciós hátsólámpa, beépített akkumulátorral, mely USB-ről tölthető lámpa tökéletes választás lehet. A láthatóságot 29 Led és 2 lézer biztosítja, hogy ne kerüld el egy autós figyelmét se. A kormányról vezérelhető indexel éjszaka is jól láthatóan jelezheted kanyarodási szándékod. (Bár érdemes a karoddal is jelezni, az autós szeme még gyakran csak azt figyeli.) A lézer jelzi az autósnak a megfelelő követési távolságot.

A lámpa teljes mértékben vízálló, így még szakadó esőben sem kell attól félned, hogy esetleg tönkremegy.

Roswheel kerékpáros telefontartó

A telefonod mindig jó, ha kéznél van, ez alól a biciklizés sem kivétel. Rengeteg app van ami megkönnyítheti egy kerós életét, legyen az GPS, kilométeróra vagy kimondottan kerékpáros app, mint a Bringamánia. Hogy ne kelljen fél kézzel zsonglőrködni a telefonnal biciklizés közben, jól jöhet egy telefontartó. Na de mégis mitől lesz jó egy telefontartó?

  • Legyen vízálló, hogy az eső se okozzon gondot!
  • Legyen könnyen rögzíthető, mégis stabil!
  • Mindenképp hozzá tudj férni a telefonhoz, ha a tartóban van, különben mégis mi értelmük lenne?

A Roswheel telefontartó mind a három feltételnek megfelel, és még van egy extra tulajdonsága is. Telefontartó mellett táskaként is funkcionál, melyben az irataidtól kezdve egy fél szendvicsig bármit beletehetsz. Persze egy hosszabb biciklitúrára nem lesz elég a tárolókapacitása, de egy könnyed városi cirkáláshoz nem kell külön táskát hordani magadnál, és mégis minden nálad lehet, ami kell.

Ezek tehát azok a Kütyük, amit minden kerósnak érdemes beszereznie. Ha minden megvan, már csak egy kis jó idő kell és lehet is tekerni!