5 hasznos tipp hobbi kertészeknek

A tavasz a kerti munka időszaka, ilyenkor ásunk, kapálunk, de mindezek előtt tervezünk és álmodunk. Mert bármilyen kicsi is egy kert, mindig nagy örömet tud okozni gazdáinak. Nézzünk néhány ötletet, ami leegyszerűsíti a gondozást!

1. Kicsi a hely? Vegyél egy raklapot!
A városi kertek gyakori problémája, hogy igen apró hely áll rendelkezésre. Ezt az egyre divatosabb függőleges kertekkel lehet orvosolni. Elég egy raklap, némi kézügyesség és máris plusz felületet kapunk, ahol megterem az eper, több fűszernövény és számos virág is jól érzi benne magát.

2. Nem szeretsz locsolni? Ültess PET palackot!
Na nem arra biztatlak, hogy vess műanyagot ? Csak egy szuper módszert mutatok, amivel csökkenteni lehet a párolgást, így nem pazaroljuk a vizet és a növények is örülnek. Annyit kell tenned, hogy egy kilyuggatott műanyag palackot ásol le a palánta mellé és ebbe öntöd mindig a vizet. Minél nagyobb a palack szája, annál könnyebb lesz a víz pótlása.

3. Sok a csiga? Itasd le őket!
Az elmúlt években elszaporodtak a meztelen csigák a kertjeinkben, sok kedves levél vesztét okozva. Sajnos nincs olyan szer, ami elriasztaná őket és az irtásuk is nehézkes, mert inkább éjjel bújnak elő falatozni. Viszont nagyon szeretik a sört! Ha éjszakára kint hagysz egy pohárral vagyis inkább tállal, akkor jó esélyed van rá, hogy reggel a kertedben élő csigapopuláció nagy részét össze tudod szedni.

4. Unod a járda réseit gyomlálni? Van megoldás!
Nehezítsd meg a gaz dolgát! Létezik olyan gyomirtó, amit kifejezetten erre a célra ajánlanak. Ha pedig már ezzel foglalatoskodsz, akkor érdemes egy kis vidámságot vinni a kertedbe. Szórd fel kaviccsal a járólapok közötti réseket, lehetnek színes kövek vagy olyan darabok, amelyeket előtte lefújtál fluoreszkáló festékkel. Így éjjel mesebeli látványt nyújt majd a kerted.

5. Nincs hol tartani a szerszámokat? Talán nem is kellenek!
Már itthon is kapható olyan kertész kesztyű, aminek az ujjain ásókarmok vannak. Egyszerűbb a palántázás, a gyomlálás, sőt kisebb területeket hipp-hopp össze is gereblyézhetsz az ujjaiddal. Vagyis ez a holmi kapa, ásó és gereblye egyben, na meg persze kesztyűként is remekül teljesít, megvédi kezedet a sérülésektől és a piszoktól. Könnyen lemosható és nagyon kényelmes viselet. Minden kertben ott a helye! Itt meg is rendelheted: https://kutyubazar.hu/18079-kesztyu-kerteszkedeshez-asokarmokkal.html

Nézd meg a videót is róla: