5 fantasztikus kütyü, amelyik igazi élménnyé teszi a grillezést

Ebben a ritka szép tavaszi időjárásban, amikor az ember bárhol máshol lenne, de legkevésbé otthon, szomorú azzal szembesülni, hogy egy láthatatlan veszély miatt kénytelen a lakásában maradni.

A koronavírus ugyan fenekestől forgatta fel az életünket, de az igényeinken nem túl nagy mértékben tudott változtatni. Lakások ezrei rejtenek ugrásra kész embereket, akik képletesen mondva, rajthoz állva várják a percet, amikor a kedvenc helyük kinyílik és loholhatnak elfoglalni a törzshelyüket.

Jó az internet, de néha már elég

Miután a bezártság miatt otthonunkban már mindent kitakarítottunk vagy megjavítottunk, nem maradt más a számunkra, mint az interneten vicces vagy komoly formában közzétett, különböző szórakozási módokat a magunkévá tenni. Esetleg új hobbiba kezdeni, vagy más dolgokat tanulni, amire eddig nem volt időnk.

Sajnos azonban ez olyan, mint manapság a filmnézés. Egy ideig jó-jó, de aztán elkezd unalmassá válni. A hosszantartó bezártság eléggé befelé tudja fordítani az embert, és ebből csak az kínálhat feloldást, ha közösségbe megy, azaz a barátaival vagy az ismerőseivel szervez programot. Ugye pont ez az, amit nem lehet a vírus miatt.

Video chat, kocsma helyett

Addig is marad a videós sörözés és a webcamerán keresztül egymás arcának a bámulása. Vagy megragadjuk az alkalmat és azt mondjuk, hogy miért ne lehetne ugyanitt grillezni? Megnyitjuk a chat szobát, beállítjuk a kamerát és izzítjuk a grillt. Így máris olyan, mintha húsz másik ember lenne velünk a konyhánkban, vagy a kertünkben. És attól sem kell félni, hogy valakinek nem fog ízleni a főztünk, mert mindenki saját magának készítheti el a kedvenc grillételeit, otthon.

Grillezés mosolygó fejekkel

Talán ez a leginkább nyertes pozíció abból a szempontból, hogy azokat az eszközöket is be tudjuk szerezni, amik megkönnyítik a grillezés menetét. Nem kell elugrani valamelyik áruházba, és ott hosszasan keresgélni vagy egy eladót, vagy a vásárolni kívánt terméket.

Elég csak elnyújtóznunk a kényelmes kanapénkon, és sorra venni azokat a kütyüket, amik a közös főzést élménnyé tudják varázsolni. Hiányuk azonban kapkodós, ide-oda futkosáshoz vezethet.

Apropó futkosás

A felhőtlen baráti eseményeknél alap a jó hangulat, azonban a grillezés rejt magában néhány igen kellemetlen lehetőséget és ezért nem árt felkészülni. A könnyebb égési sérülésektől ugyan futásban sokkal gyorsabbak leszünk, de ezt megelőzhetjük, ha van egy profi grill kesztyűnk, ami magas hőmérsékletig tökéletesen funkcionál.

Hogy a sötétben is lássunk

A hosszan elhúzódó sütögetésnek nem szabhat határt a sötét sem. Azonban meglévő világításunk nem mindig bizonyulhat elégségesnek annak tekintetében, hogy maradéktalanul lássuk, mi zajlik a grillrácson.

Simán szerezhetünk a grillünkre vezetéknélküli mágneses hőálló lámpákat, amelyek fényénél folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a készülő ételünk állapotát, hogy az tökéletesen kerülhessen a tányérunkra.

Széles rácsok, apró falatok

Nem kell aggódni amiatt sem, ha esetleg túl nagy rések vannak a grillrácson. Egy teflon bevonatú, rugalmas grillrács a legapróbb falatig biztosítja, hogy a sütésre előkészített étel közül semmi se essen a parázsba.

Ugyanebben lehet segítségünkre a hasonló, hálós anyagból készült zsák is. Az összecsatolható szélei meggátolják, hogy a legapróbbra vágott zöldség, vagy hús átbucskázzon a grillrácsok között, és az izzó szén martaléka legyen.

Könnyebb tisztítás

Bármennyire is jó dolog a grillezés, az utána levő mosogatás és takarítás senkinek sem a kedvence. Főleg, ha egy grillrácsról van szó. Az odaégett zsír könnyen megelőzhető egy ráteríthető teflon sütőlappal, ami aztán könnyen tisztítható és még a teljes kerti grillszettet sem kell kicserélni.

A megfelelő kütyükkel számodra is könnyebbé és gyorsabbá varázsolhatjuk a grillezést! Nézz szét a weboldalunkon, és biztos megtalálod a te igényednek legjobban megfelelő kütyünket!