Amikor az idegesség tiszta mikrót szül

Mit szólnál hozzá, ha játszanánk egy picit? Sétálj ki a konyhába, nyisd ki a mikrohullámú sütőd ajtaját, és mondd el, hogy mit látsz? Várj, nagy valószínűséggel kitaláljuk: odaszáradt, kifröccsent ételmaradékokat, és egyéb levakarhatatlannak tűnő szennyeződéseket. Beletrafáltunk? Akkor azt ajánljuk, hogy mindenféleképpen olvass tovább, mert ezt az állapotot egyszerűen meg lehet szüntetni!

  • Mindig csak fedővel melegítek ételt.
  • Ha valami mégis kifröccsen, azonnal feltörlöm.
  • Hetente (de legalább havonta) egyszer teljesen kitakarítom a mikrót.

Hát igen, milyen szép is lenne, ha mindezeket betartanánk, de a valóság sajnos nem ennyire makulátlan. Ha esetleg Te mindent meg is teszel, hogy a fent felsorolt szabályokat betartsd, biztosra vehető, hogy van a családban valaki, aki gondoskodik arról, hogy a tisztán csillogó mikrohullámú sütő csak vágyálom maradjon.

A szennyeződésektől hemzsegő melegítő berendezés viszont nem csak a szemünket zavarja, hanem egészségünkre is káros lehet, a kicsapódott ételmaradékok pedig kellemetlen szagot áraszthatnak. Mit szólnál hozzá, ha segítenénk megszabadulni a makacs lerakódásoktól, és közben még azt is elérnénk, hogy mosolyt csaljunk az arcodra?

A legfontosabb kulcsszavak: vidáman és vegyszerek nélkül!

Az „ideges anyunak” is becézett kreatív mikró tisztító egy különleges kis kütyü: apró mérete ellenére hatalmas segítséget nyújt, megjelenésének köszönhetően pedig egyszerűen képtelen leszel levenni róla a szemed miközben dolgozik (de ezzel valószínűleg a család többi tagja is így lesz).

A szerkezet beüzemelése szó szerint gyerekjáték: csak húzd le a fejrészt, töltsd meg a testét vízzel, állítsd össze a bábut, majd várd, hogy „anyu felrobbanjon az idegességtől”. A melegítés során a víz gőzzé alakul, és a fejrészen kialakított apró lyukakon keresztül nagy erővel távozik – így pillanatok alatt, mindenféle erőfeszítés nélkül tisztává varázsolhatod a mikród belsejét. Mikor a gőz feloldotta a zsírt és az egyéb szennyeződéseket, neked már csak át kell törölnöd egy konyharuhával.

  • Szeretnéd még hatékonyabbá tenni a folyamatot? Tölts ecetet a vízhez.
  • Szeretnéd, hogy takarítás után kellemes illat legyen a konyhában? Pár csepp citromlével ez is megoldható.

Koszos a mikród? Felejtsd el az idegeskedést! Engedd, hogy felmenjen a nyomás a kreatív mikró tisztítóban, és távolítsd el egyetlen mozdulattal a szennyeződéseket.