Akkor sincs gond, ha bent végzi el a dolgát

A kutyatartás egyik legnagyobb kihívást jelentő mozzanata a szobatisztaság elérése. Sajnos rengetegen dorgálással honorálják, ha nem a tervek szerint haladnak a dolgok, de olyan ember is akad, aki az egyre halmozódó sikertelen próbálkozások után a menhely felé veszi az irányt. Pedig csak a helyes módszert és segédeszközt kéne alkalmazni…

Nincs rossz kutya, csak rossz gazdi – tartja a mondás. Ez teljes mértékben igaz a kis- és nagydolgok elvégzése esetén is. Kortól, mérettől és fajtától függetlenül minden kutyus képes lenne elsajátítani az ürítési irányelveket, ha a gazdi tisztában lenne vele, hogy mit is csinál pontosan, és hajlandó lenne időt áldozni a tanulási folyamatra.

Tanácstalan vagy? Ezekre figyelj oda, és menni fog!

1. Jelöld ki azt a helyet, ahol szeretnéd, hogy elvégezze a dolgát. Ez lehetőleg ott legyen, ahol amúgy is gyakran tartózkodik, és Te is sok időt töltesz.

2. Válaszd ki és helyezd el az ideális kutyapelenkát (ezt néhány sorral lentebb részletesebben is kifejtjük).

3. Vedd észre, ha közeleg a pottyantás! Figyeld a viselkedését és a testtartását (nagy dolognál hátgörbítés, kisebb dolognál előre tolt fej és földhöz közelítő fenék), kapd fel, majd vidd gyorsan az ürítési pontra.

4. Ne bosszankodj, ha a kezdeti időben „balesetek” történnek. Itasd fel vagy szedd össze a kutyapiszkot, és a kiskedvenced szeme láttára helyezd az általad korábban kijelölt helyre. Így segítheted a folyamat megértését.

5. Fontos a pozitív visszacsatolás. „Sikeres küldetés” esetén ajándékozd meg egy jutalomfalattal és simogasd meg a buksiját! A kellemes élményt hamar elraktározza majd az emlékezetében, ez pedig segíteni fogja a ürítési pont megszokását.

Megvan a hely! Már csak az a kérdés, hogy mit tegyél oda?

Miután megtaláltad az ideális helyet, már csak azt kell eldöntened, hogy mit helyezz a blöki popsija alá. A merev kutya wc-knek körülményes a takarításuk, utazás esetén pedig nehezen megoldható a szállításuk. Az eldobható kutyapelenkák hosszú távon rengeteg pénzt emésztenek fel, használatukkal ráadásul felesleges szemetet is termelsz. Végezetül eszedbe juthatnak még a hagyományos törölközők és egyéb házi praktikák bevetése, de ezeket is nyugodtan kiverheted a fejedből, hiszen csak felesleges kellemetlenségeket és idegeskedést szülnének.

Az imént felsorolt lehetőségek végigzongorázása helyett a ZEROLEAK PREMIUM újrahasználható kutyapelenka beszerzése a legjobb, amit új kutyus érkezésekor tehetsz. A mosható kütyü alkalmazásával nem csak pénzt spórolhatsz, hanem rengeteg idegeskedéstől is megkímélheted magad.

Foltos padló és bűzölgő csomagok? Ugyan már!

A hagyományos kutyapelenkákkal szemben a leggyakrabban felmerülő kifogások, hogy könnyedén átáznak, és képtelenek meggátolni a kellemetlen szagok terjengését. A prémium pelus mindkét problémára hatékony megoldást kínál. Többrétegű kialakításának hála nagyobb mennyiségű vizelet esetén is szivárgásmentes tud maradni, a bűz intenzitását pedig képes minimálisra csökkenteni.

Hamarosan egy apró négylábú érkezik a lakásodba? Kíméld meg magad a zsörtölődéstől, és szerezd be időben a ZEROLEAK PREMIUM újrahasználható kutyapelenkát!