Rólunk GYIK Blog

A kütyü, ami figyeli a növényeket helyetted

Amikor először megláttam ezt az eszközt, az volt az első gondolatom, hogy igen, ez kellene nekem. Világ életemben voltak állataim, remekül elboldogultam velük, de a növényekkel valahogy sosem tudtam összehangolódni. Bármilyen kis igényű növénnyel próbálkoztam, nekem sikerült kinyírni. Nem azért, mert nem figyeltem rá, figyeltem, de egyszerűen annyira nem vagyok képes eltalálni, hogy mire van szüksége egy növénynek, hogy a legalaposabb gondoskodás mellett is elég hamar elkezd romlani az állapotuk.

Neked is ismerős a probléma? Van rá egy jó megoldás, még pedig az, ha nem magad próbálod kitalálni, mi kell a növényednek. Na, nem arra gondolok, hogy vegyél fel egy botanikust, annál azért kicsit egyszerűbben is megy ez a dolog. A megoldás a bluetoothos növényfigyelő.

Mindenre odafigyel, csak kövesd az utasításokat

A bluetoothos növényfigyelő mindent jegyez, ami a növény szempontjából fontos. A nedvességet, a hőmérsékletet, a fényviszonyokat, a tápanyag-ellátottságot. A kütyü segítségével látod, hogy miből mennyi kell, mi túl sok, vagy éppen túl kevés, így nem tudod elrontani a növényed ápolását, gondozását.

Az eszköz összesen 900 féle növény adatait ismeri, tehát elég kicsi az esély arra, hogy ne találd meg azt a növényt, amire kíváncsi vagy. Ha sokat használod az eszközt, idővel már te magad is lehetsz olyan jó, mint egy botanikus, a növényeid pedig teljes pompájukban tündökölhetnek – és nem utolsósorban díszíthetik a lakásodat.

Hogyan kell használni?

Annyi a dolgod, hogy a kütyüt belerakod a cserépbe, az alkalmazás segítségével pedig összepárosítod a telefonoddal. Innentől kezdve pedig mindent ellenőrzésed alatt tarthatsz, ami a növényeddel kapcsolatos, nincs más dolgod, mint figyelni az információkat, amiket az eszköz továbbít. A bluetoothos növényfigyelő egyébként kiváló ajándék azoknak, akik rendszeresen teszik el láb alól a növényeiket – én biztosan örültem volna, ha kapok egy ilyet, akár a szülinapi cserepes virág mellé, segítségnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is! ;-)