10% kedvezmény!
Nem nyert!
15% kedvezmény!
Újra pörgetés
20% kedvezmény!
Nem nyert!
10% kedvezmény!
Újra pörgetés
15% kedvezmény!
Nem nyert!
20% kedvezmény!
Újra pörgetés
Rólunk GYIK Blog

Minden csepp számít!

Félelmetes belegondolni, hogy egy átlagos (4 fős) család naponta akár 6-700 liter vizet is elfogyaszthat. Magasnak tűnik ez a szám? Pedig nem túloztunk. Ha mindezt egy egész évre levetítjük, anya, apa és a gyerekek akár negyed millió litert is elfolyathatnak 365 nap leforgása alatt - pedig mindössze egyetlen családról beszélünk. Ez a folyamat nem tartható sokáig, ezért mindannyiunknak oda kell figyelnie, hogy csökkentsük az elpocsékolt víz mennyiségét!

Sajnos gyakran ész nélkül folyatjuk a csapokat, és magától értetődőnek vesszük, hogy korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre az életet jelentő folyadék. Ez azonban hatalmas tévedés!

Igaz, hogy a bolygónk több, mint 70%-át víz borítja, de a legfontosabb lételemünkként szolgáló édes vizek mennyisége már sokkal szomorúbb képet mutat. A népességnövekedés és a klímaváltozás következtében egyre nagyobb problémával kell szembe néznünk, ezért fontos, hogy Te is kivedd a részed a változásból!

Apróságok, amikkel hatalmas változást érhetsz el!

- Fürdés helyett válaszd a zuhanyzást (a tisztálkodás ne tartson 5 percnél tovább)!
- Fogmosáskor ne folyasd a vizet, használj poharat!
- Amennyiben van rá lehetőséged, használj mosogatógépet!
- Ha csöpög a csap vagy folyik a WC, azonnal javíttasd meg!
- A virágok locsolásához használj esővizet!

A fenti tanácsok megfogadásával nem csak a számláidon szereplő összegeket csökkentheted, hanem a környezetedért is sokat tehetsz. Igen ám, de mit lehet olyankor tenni, amikor kénytelen vagy folyatni a csapokat?

Fele annyi vízzel is meg tudod oldani!

A forgatható, víztakarékos csapbetét kevesebb folyadékot áramoltat ki, eközben pedig levegővel dúsítja azt, így kevesebb mennyiséggel is ugyanazt a hatást érheted el. A kütyü használatával 30-70%-kal kevesebb vizet kell felhasználnod ugyanahhoz a művelethez.

Rugalmas tömlőjének köszönhetően, pontosan oda irányíthatod a vizet, ahová szükséges, az átkapcsolható fejegységnek köszönhetően pedig szabályozhatod, hogy erős sugár vagy lágy permet folyjon a csapból.

Legyen szó kézmosásról, edények suvickolásáról vagy zöldségek elöblögetéséről, a forgatható, víztakarékos csapbetét gondoskodni fog róla, hogy minden folyamathoz csak fele annyi vizet használj el.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is! ;-)