Ettől úgy fénylik majd, mint Salamon töke!

Nem csak azért botorkálsz be néha a konyhába, hogy élelmet vegyél magadhoz, hanem a sütés-főzés feladata is általában rád hárul? Akkor bizonyára van néhány konyhai eszközöd, amik közel állnak a szívedhez, és hosszú évek óta hűséges társaid az ínycsiklandozó fogások elkészítésében. Az igazán jó minőségű konyhai kütyük akár egy életen át is elkísérhetnek, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy rendszeresen és alaposan megtisztítsd őket a szennyeződésektől.

Ha megkérdeznénk tőled, hogy melyek azok az eszközök, amiket nem tudnál nélkülözni főzőcskézés során, biztosak vagyunk benne, hogy a lábasokat és serpenyőket előre sorolnád a listában. Ez teljesen érthető, hiszen szinte minden fogás elkészítéséhez szükséged van rájuk. Éppen ez az oka, hogy a szokásosnál több törődést igényelnek, ha sokáig szeretnéd használni őket.

„Ezúttal nem hagyom, hogy bekoszolódjon!”

Bizonyára Te is minden új edény beszerzésekor megfogadod, hogy ezúttal jobban odafigyelsz, és nem hagyod, hogy a különböző ételmaradékok és szennyeződések felgyűljenek a felületén. Ezeket az ígéreteket általában néhány hétig ügyesen tartani is szoktuk, de egy idő után sajnos minden lábast és serpenyőt utolér az odaégett fogások átka.

„Na, ezt hogy a fenébe szedjem le róla?”

Ez az a kérdés, amit minden konyhában ténykedő ember fel szokott tenni magának bizonyos időközönként. Ilyenkor általában rengeteg súrolószer- és eszköz kerül elő, amik azonban vagy felsértik a megtisztítandó felületet vagy fél munkát végeznek.

A mágikus edény- és fémtisztítóval erőteljes suvickolás és veszélyes vegyszerek használat nélkül érheted el a hőn áhított végeredményt. Semmi mást nem kell tenned, csak egy krétához hasonlóan kezedbe fogod a kütyüt, belemártod egy kis vízbe, majd határozott mozdulatokkal megdörzsöld az elfeketedett lábasokat. Salamon töke elbújhat majd a végeredmény láttán…

Fontos, hogy a sűrűn használt eszközeidet tisztán tartsd, hiszen csak így garantálhatsz nekik hosszú életet. És amúgy is, kinek van gusztusa olyan ételből enni, ami egy elszenesedett serpenyőben sült készre? Csak kapd elő néha a mágikus edény- és fémtisztítót, és soha többé nem lesz ilyen problémád!

(Érdekesség: a monda szerint Salamon királyt bebörtönözték, és minden este töklámpásokat gyújtott, hogy életjelet adjon magáról a Dunán hajózó katonáknak – innen ered a mondás: „fénylik, mint Salalmon töke”.)