Jeges élvezetek a nyári hőségben

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné az édességeket. Ha a nyári hőségben ezek a nyalánkságok a hűsölést is biztosítják, még csalogatóbbá válnak. És még tovább tudjuk fokozni: 4+1 olyan kütyüt mutatunk, amik segítségével tartósítószerek és színezékek nélkül, saját magad állíthatod össze a jéghideg finomságokat.

Szilikon jégnyalóka forma, 6 darab

Ez a jégnyalóka forma az egész család számára hűs élvezetet nyújthat, hiszen egyszerre 6 jégnyalókát is készíthetsz vele. Akármilyen üdítőt beletölthetsz, a limonádétól kezdve a szörpön át, bármilyen saját recept alapján készített italig. Ízlés szerint megbolondíthatod gyümölcsdarabkákkal vagy akár mentalevelekkel is.

Szilikon anyagból készült, így hamar áthűl. Körülbelül 2 órán keresztül hagyd a mélyhűtőben vagy fagyasztóban, hogy rendesen megfagyjon, amit beletöltöttél. Mikor beletöltöd a tetszőleges italt, hagyj egy kis helyet a formában, ne töltsd tele, hisz fagyáskor az italok kitágulnak.

Ha elkészült, nyomd egy kicsit ki a “jégitalt” és már neki is láthatsz. Jó hűsölést!

Szilikon jégkrém forma, 2 darab

Ha egy kis változatosságra vágysz, és szereted a különlegesebb formákat, akkor ezt a jégkrém készítő formát ajánlom. 2 darabot tartalmaz alapból, de többet is érdemes lehet beszerezni, hogy családod és barátaid is veled élvezhessék a hűsítő kikapcsolódást.

Amennyiben emellett döntesz, ne felejts el kis fapálcikákat is beszerezni hozzá, de valamilyen műanyag pálcika is megteszi. Lényeg, hogy legyen mivel megfogni a jégkrémet.

Az elkészítés módja megegyezik az előző jégnyalókáéval, annyi különbséggel, hogy ez kb. 4 óra alatt készül el. Nemcsak jégkrémet tudsz vele készíteni, hanem jégkockát (simán vizet töltesz bele), pudingot vagy süteményt is.

Jégkrémkészítő szett, 4 és 6 részes

Ehhez a szetthez még fapálcikát sem kell venned, mert jár hozzá a műanyag fogókat. Kapható 4 részes és 6 részes kiszerelésű szett is. A többi eszközre is érvényes, hogy tudod, mi kerül bele, hiszen te döntöd el.

Ha akarod, egészséges és jóval olcsóbb jégkrém-élvezetben lehet részed, mint ha a boltban vennél jégkrémet. A gyümölcspépes vagy házikészítésű limonádét tartalmazó jégkrém ugyanis nem tartalmazza azokat az adalékanyagokat, amiket a bolti társaik sajnos igen.

Otthoni fagylaltkészítőgép

És ha a fagyit részesíted előnyben, akkor itt van ez a házi fagylaltkészítő gép. Az előbbiek ide is érvényesek: nem muszáj mesterséges adalékanyagokat tartalmazó fagyival hűsíteni magad.

Ételallergiások, pl. laktózérzékenyek számára is ideális lehet, hiszen tej hozzáadása nélkül is készíthetsz fagylaltot. Ráadásul rakhatsz bele diót, mandulát, kesudiót, joghurtot, csokidarabkákat, stb. Csak a fantáziád szabhat határt, milyen fagyit készíts!

Használata nagyon egyszerű: a tetején helyezd be a gyümölcsöt és nyomd le. Kész is a gyümölcsfagyi.

+Fagylaltpohár és kanálszett, 2 pohár és 2 kanál

Ez a fagyispohár kiváló kiegészítője lehet a fagylaltgépnek. Ez a jópofa, tölcsérmintás pohár azoknak lehet jó, akik olvadtabb állapotban szeretik a fagyit (én is közéjük tartozom).

Természetesen nemcsak fagyit ehetsz belőle, hanem bármilyen kanalazható desszertet, legyen az somlói galuska vagy gesztenyepüré.